EURODEPUTATUL VICTOR NEGRESCU (PSD), ALES VICEPREȘEDINTE PES

Distribuie pe:

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a fost ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni la Congresul desfășurat la Berlin la finalul acestei săptămâni, a informat, duminică, PSD, într-un comunicat transmis AGERPRES.

“Am avut onoarea să fiu ales, în cadrul Congresului Partidului Socialiștilor Europeni (PES) de la Berlin, în funcția de vicepreședinte la nivel european al PES, în perspectiva alegerilor europene din anul 2024. Este o reușită ca un reprezentant al Partidului Social Democrat să ajungă să ocupe o responsabilitate atât de importantă la nivelul familiei social-democrate europene. Doresc să-i mulțumesc pentru sprijin și încredere președintelui Marcel Ciolacu. PSD a revenit în familia social-democrată europeană și contează astăzi, cu adevărat, în plan european. Sunt mândru să mă alătur unei echipe puternice, conduse de noul nostru lider, fostul premier suedez Stefan Lofven, de prim-vicepreședintele Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, și de secretarul general, deputatul german Achim Post, cărora le mulțumesc pentru susținere și împreună cu care ne propunem câștigarea alegerilor europene din 2024”, a afirmat Negrescu, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, sprijinul pentru România este dovedit și prin includerea, în rezoluția aprobată în cadrul Congresului PES, a solicitării ca România să fie primită în spațiul Schengen.

“Împreună cu mii de militanți din Partidul Social Democrat și cu colegii mei din PES activists România, cărora le mulțumesc pentru sprijinul oferit de-a lungul timpului, contribuim de aproape 16 ani la construcția unei voci puternice a social-democrației românești în plan european, milităm pentru o participare mai activă la dezbaterile internaționale și doctrinare și la popularizarea activității Partidului Socialiștilor Europeni și a familiei noastre politice în România. Reușita noastră se datorează tuturor celor care au crezut, în cele mai dificile momente, că nu trebuie să abandonăm valorile social-democrate europene, ci să luptăm pentru mai multă influență a României în plan european”, a spus vicepreședintele socialiștilor europeni, Victor Negrescu.

În marja Congresului PES, delegația PSD, condusă de președintele Marcel Ciolacu, a avut o serie de întâlniri pentru a discuta despre aderarea României la spațiul Schengen și cooperarea bilaterală și politică cu mai mulți lideri europeni, printre care cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, premierul Spaniei, Pedro Sanchez, premierul Finlandei, Sanna Marin, premierul Portugaliei, Antonio Costa, comisarii Ylva Johansson și Frans Timmermans și noul președinte al PES, Stefan Lofven.

În cadrul reuniunii de la Berlin, partidele social-democrate europene au aprobat și o rezoluție pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen, în cel mai scurt timp, care a fost prezentată în plenul Congresului de eurodeputatul Victor Negrescu. (Agerpres)

ÎNTÂLNIRE CIOLACU - SCHOLZ LA CONGRESUL PES

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, prezent în aceste zile la Berlin, la Congresul Socialiștilor Europeni, i-a mulțumit cancelarului Olaf Scholz pentru mesajul de sprijin privind intrarea României în Schengen.

“I-am mulțumit cancelarului Germaniei, domnul Olaf Scholz, pentru întregul sprijin acordat în accederea României la spațiul Schengen, mesajul recent de sprijin, transmis de la Praga, fiind practic o încununare a celor 30 de ani de cooperare și parteneriat în Europa cu Germania”, a scris Ciolacu, sâmbătă, pe Facebook.

Totodată, liderul PSD i-a prezentat dorința social-democraților de a consolida prezența investitorilor germani pe piețele românești, mai ales în sectoare strategice, inclusiv prin relocarea în România a activităților companiilor germane care planifică să își reevalueze activitățile de producție din Rusia și Belarus.

“Am prezentat dorința PSD de a consolida prezența investitorilor germani pe piețele românești, mai ales în sectoare strategice, inclusiv prin relocarea în România a activităților companiilor germane care planifică să își reevalueze activitățile de producție din Rusia și Belarus, manifestându-ne în același timp dorința de a contribui la dezvoltarea proiectului privind reconstrucția regiunii. Nu în ultimul rând, am salutat agenda socială ambițioasă a SPD, un model pentru PSD, și am susținut necesitatea intensificării colaborării cu Germania pentru a face față crizelor actuale, inclusiv pe zona de energie”, a arătat Ciolacu.

Marcel Ciolacu participă, în perioada 13-15 octombrie, la Berlin, la Congresul Socialiștilor Europeni. (Agerpres)

Lasă un comentariu