ALEX RINS A CÂȘTIGAT GRAND PRIX-UL AUSTRALIEI LA MOTOGP

Distribuie pe:

Pilotul spaniol Alex Rins a câștigat Grand Prix-ul la MotoGP de la Phillip Island, în fața lui Marc Marquez și Francesco Bagnaia, care a luat conducerea la general cu un avans de 16 puncte.

Pe circuitul Phillip Island, francezul Fabio Quartararo a fost nevoit să se retragă după o cădere în turul al 11-lea și i-a lăsat terenul aproape liber lui Francesco Bagnaia. Italianul a terminat pe locul al treilea într-o cursă de mare intensitate, iar cele 16 puncte ale sale îl plasează la conducerea în clasamentul general, cu 14 în fața francezului, acum al doilea.

Moment istoric! Jorge Martin a câștigat prima lui cursă în Moto GP, Marele Premiu al Stiriei

Spaniolul Jorge Martin, 23 de ani, debutant în acest sezon al Campionatului Mondial de motociclism viteză MotoGP, a câștigat, duminică, prima lui cursă la clasa regină, Marele Premiu al Stiriei.

Pilotul de la Ducati Pramac Racing, plecat din pole-position, a fost urmat de compatriotul său, Juan Mir (Suzuki), și de francezul Fabio Quartararo (Yamaha). Jorge Martin s-a accidentat grav la MP al Portugaliei, din luna aprilie, când a suferit mai multe fracturi după un accident, și a fost nevoit să nu mai concureze până în 6 iunie, la Marele Premiu al Cataloniei de la Barcelona.

El a reușit primul său succes din carieră după numai șase etape disputate la MotoGP.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu