CONTINUĂM SERIA EVENIMENTELOR JAZZ AND WINE AT THE MUSEUM

Distribuie pe:

Muzeul Județean Mureș și Crama Villa Vinea au deosebita plăcere de a vă invita la o seară de jazz în compania trupei 7th SENSE și a unui pahar de vin, luni, 24 octombrie 2022, de la ora 19.00. Evenimentul va avea loc în curtea interioară a Palatului Toldalagi, sediul Secției de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș.

Participarea la eveniment se va face pe baza biletului de vizitare a Muzeului, în valoare de 12 lei adulți, 3 lei studenți/elevi sau 6 lei pensionari. Locurile sunt limitate, rezervările se fac telefonic la numărul 0749-91.29.92 sau prin e-mail: pr@muzeulmures.ro.

7th SENSE

Sergiu Bivol - trompetă

Lucas Contreras - chitară

Laura Benedek - bas

Anthony Gutierrez - tobe

7th SENSE este una dintre cele mai tinere și apreciate trupe de jazz din România, reușind să se remarce în ultimii trei ani atât pe scena locală, cât și la nivel național. Ei s-au afirmat pe cele mai importante scene de jazz din țară, precum JazzTM, Jazz in the Park, Bucharest Jazz Festival și Green Hours Jazz Fest. De altfel au participat în 2019 la “Euroradio Jazz Competition”, iar în decembrie 2021 au câștigat premiul pentru “Cea mai bună trupă” la Sibiu Jazz Competiton. Prospețimea jazzului, improvizația, influențele soul, nu jazz și ale muzicii electronice s-au coagulat în albumul de debut al trupei, “Light in Chaos”, lansat în iunie 2022, cu colaborarea unor artiști renumiți din Anglia (Liam Shortall, Will Fry), dar și din țara noastră (Luiza Zan, Alex Arcuș). Albumul este brodat pe ideea că va exista întotdeauna o speranță de care să te ții strâns, chiar și în cele mai zbuciumate momente. Această căutare a luminii a devenit un element central în alcătuirea muzicii și identității 7th SENSE.

Crama Villa Vinea

Situată în localitatea Mica, la 15 km de Târnăveni, crama Villa Vinea cultivă 70 de hectare de vie, plantate cu 12 soiuri locale și internaționale, printre care Fetească Regală, Fetească Albă, Gewürztraminer sau Kerner. Terroirul impresionant, metodele de producție și pasiunea fac ca vinurile Villa Vinea să fie extrem de apreciate pentru calitatea, savoarea și mineralitatea lor. Povestea Villa Vinea a început în 2004, când Heiner Oberrauch a descoperit, în mijlocul Transilvaniei, în apropierea orașului Târgu-Mureș, un loc frumos, cu potențial pentru vinuri de calitate. “M-am îndrăgostit instantaneu de această zonă și până în ziua de azi îmi amintesc de prima dată când am privit-o - peisajul fermecător de-a lungul râului Târnava Mică, scăldat de o lumină delicată, cu dealuri care îmi aminteau de Toscana. Am testat solul, iar rezultatele mi-au dovedit că este unul excelent pentru vița-de-vie. Astfel, am decis să creez o podgorie, de unde să ia naștere vinuri unice, cu un caracter deosebit, memorabile pentru cei care le gustă”, declară Heiner Oberrauch, proprietarul Villa Vinea.

Lasă un comentariu