UMFST OFERĂ SUPORT ÎN REALIZAREA DE CERCETĂRI APLICATIVE ÎN DOMENIUL ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Distribuie pe:

 Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, prin Departamentul de Cercetări Economice (DCE), oferă suport în realizarea de cercetări aplicative în domeniul științe economice și administrarea afacerilor.

Astfel, în vederea realizării de studii de caz în cadrul lucrărilor de licență și disertațiilor de master, proiecte în cadrul disciplinelor studiate de către studenți și masteranzi, cercetări aplicative inter, intra și transdisciplinare realizate de cadre universitare, membre ale DCE cu diseminarea rezultatelor cercetării în reviste științifice de prestigiu național și internațional, workshop-uri și presă, instituțiile, organizațiile și firmele pot trimite solicitări de colaborare la adresa de e-mail: dce@umfst.ro, până la data de 30 noiembrie 2022.

“Departamentul de Cercetări Economice, prin membrii săi, cadre universitare și docto-ranzi, are expertiza realizării de cercetări aplicative în domeniul științe economice și administrarea afacerilor, respectiv: cercetări calitative și cantitative de marketing, analiza comportamentului consumatorului, satisfacția clienților, măsurarea și analiza calității serviciilor (prin chestionare tipizate de tip SERVQUAL, SERVPREF etc.), cercetări în domeniul industriei turismului, cercetări în domeniul industriei ospitalității, modelare statistică și econometrică, cerce-tări în domeniul economiei circulare și managementului deșeurilor, cercetări în domeniul economiei zonelor montane”, a declarat prof. univ. dr. abil. Manuela Rozalia Gabor, directorul Departamentului de Cercetări Economice.

Potrivit directorului DCE, pentru realizarea acestor tipuri de cercetări aplicative, Departamentul dispune de infrastructura de cercetare adecvată, respectiv softuri performante (cu licență) pentru prelucrări statistice (SPSS, MATLAB).

Lasă un comentariu