JOCURILE VIDEO, PERICULOASE PENTRU COPIII CU AFECȚIUNI CARDIACE

Distribuie pe:

Un studiu recent al cercetătorilor canadieni de la Departamentul de Cardiologie al Spitalului de Copii din Columbia Britanică Vancouver, citat de descopera.ro, arată că jocurile video pot provoca evenimente severe, uneori chiar mortale, în cazul copiilor cu afecțiuni pre-existente și rare ale inimii.

“Studiul nostru, coordonat de o echipă internațională de cercetători, a analizat 22 de cazuri în care copii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, care prezentau afecțiuni ale inimii, au suferit un ritm cardiac neregulat și pierderea ulterioară a cunoștinței în timpul jocurilor video. Dintre acei 22 de copii, 6 au suferit un atac de cord, iar 4 au murit.

Acest fapt nu înseamnă că părinții ar trebui să arunce sistemele Xbox ale copiilor, studiul arătând că cei care au copii cu afecțiuni ale inimii ar trebui să își ia măsuri de precauție.

Mai trebuie menționat și faptul că numărul participanților la studiu a fost extrem de limitat, fapt ce înseamnă că rezultatele ar trebui luate în considerare cu o doză sănătoasă de scepticism.

Într-adevăr, studiul este relativ restrâns, însă am descoperit un număr de cazuri în care copiii care erau implicați în mod activ în jocuri video au avut un eveniment cardiac sever.

Jocurile cu tematica războiului s-au dovedit a fi deosebit de periculoase. Totuși, sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili care sunt jocurile video ce ar trebui evitate de copiii cu afecțiuni ale inimii.

Din fericire, aceste afecțiuni sunt rare și nu trebuie să fie o îngrijorare principală pentru orice părinte.

Așa cum evidențiază studiul, jocurile video nu sunt ceva de care părinții copiilor bolnavi au trebuit să se teamă în trecut, dar acum a venit momentul ca această mentalitate să se schimbe.

Deși sporturile competitive și anumite activități de mare risc sunt cunoscute pentru precipitarea evenimentelor aritmice în indivizii susceptibili, jocurile electronice nu au fost incluse de obicei în recomandările oferite familiilor cu diagnostice proaritmice.

Așadar, deși studiul este destul de restrâns, el arată că micile schimbări de comportament în cazul celor cu afecțiuni rare pot salva vieți”, atrag atenția oamenii de știință canadieni. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu