BRITANICII SAR PESTE MESE DIN CAUZA CREȘTERII PREȚURILOR

Distribuie pe:

Milioane de britanici sar peste mese din cauza creșterii costurilor în Marea Britanie, în special cele pentru alimente, care au împins inflația la peste 10% luna trecută în țară, indică un sondaj realizat de Which? publicat joi, notează AFP.

Jumătate din familiile britanice își reduc numărul de mese, scrie Which, potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat pe aproximativ 3.000 de persoane.

O proporție similară spun că le este greu să mănânce sănătos în comparație cu perioada dinainte de criză și optează pentru mâncăruri gata preparate pentru a reduce consumul de gaz sau electricitate. Circa 80% dintre persoanele chestionate spun că întâmpină dificultăți financiare. Mulți se lipsesc în prezent de toate delicatesele pentru a cumpăra doar esențialul.

Asociația britanică pentru protecția consumatorilor a avertizat miercuri că milioane de gospodării britanice riscă, de asemenea, să ajungă în sărăcie energetică și, prin urmare, să nu se poată încălzi în mod adecvat în această iarnă, după ce noul ministru de finanțe a scurtat considerabil durata unui plafon la facturile la energie. (Agerpres)

Lasă un comentariu