ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 21-24 octombrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș au fost solicitați să intervină în cadrul a 178 de intervenții, după cum urmează: șase incendii, un accident rutier, șapte alte situații de urgență și 164 de intervenții SMURD.

* Vineri, 21 octombrie, în jurul orei 11.39, incendiu produs la nivelul unei case de locuit din localitatea Ernei, strada Cimitirului. În urma acestuia a ars plafonul casei în jurul hornului, pe o suprafață de aproximativ 6 mp, fără propagare și fără victime. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș. Cauza probabilă a producerii incendiului - coș de fum neizolat corespunzător.

* Tot vineri, în jurul orei 14.59, incendiu produs la nivelul unui tablou electric din incinta unei locuințe, în municipiul Târnăveni, strada Mihai Eminescu. În urma incendiului a fost afectată instalația de la nivelul tabloului și izolația din jurul acestuia. Cauza probabilă a producerii incendiului - scurtcircuit electric.

* Sâmbătă, 22 octombrie, în jurul orei 15.22, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la nivelul unui tablou electric, în localitatea Deleni, strada Principală. În urma incendiului a ars tabloul electric, precedat de o degajare mare de fum și izolația din jurul acestuia. Nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a producerii incendiului - scurtcircuit electric.

* Duminică, 23 octombrie, în jurul orei 2.06, incendiu produs la nivelul unei case de locuit din localitatea Mureni, strada Principală. În urma incendiului, a ars acoperișul imobilului pe o suprafață de aproximativ 50 mp și articole de mobilier dintr-o cameră. Nu s-au înregistrat victime. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Cauza probabilă a producerii incendiului - jar căzut dintr-un mijloc de încălzire.

* Tot duminică, 23 octombrie, în jurul orei 8.10, incendiu casă de locuit în localitatea Dumbrava, strada Principală. În urma incendiului a ars mocnit un perete din lemn pe circa 2 mp, fără propagare și fără victime. Au intervenit pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda. Cauza probabilă a producerii incendiului - Burlan metalic neprotejat termic față de materiale combustibile.

* În jurul orei 11.39, incendiu deșeuri produs în municipiul Târgu Mureș, strada Recoltei. În urma incendiului au ars circa 6 mc deșeuri lemnoase, plastice și din hârtie. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Cauza probabilă a producerii incendiului - focul deschis în spații deschise.

* Pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara au intervenit duminica seară, în jurul orei 21.02, pentru asigurarea de măsuri specifice prevenirii și stingerii incendiilor, în cazul producerii unui accident rutier în municipiul Sighișoara, la ieșire spre localitatea Mediaș. A fost implicat un singur microbuz, răsturnat în afara părții carosabile, urmat de un incendiu. Două persoane de sex masculin aflate în interiorul microbuzului s-au autoevacuat în siguranță. În urma evaluării medicale, una dintre acestea, de cod galben, a fost transportată la CPU Sighișoara. Circulația a fost blocată pe ambele sensuri pe toată durata intervenției.

Lasă un comentariu