PREȘEDINTELE COMISIEI ECONOMICE DIN SENAT SOLICITĂ RENEGOCIEREA MĂSURILOR ENERGETICE DIN PNRR

Distribuie pe:

Președintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, solicită premierului Nicolae Ciucă să renegocieze, în vizita pe care o va efectua în această săptămână la Bruxelles, măsurile energetice pentru România asumate prin PNRR.

“Este inacceptabil să-ți asumi că la finalul acestui an se vor închide încă două grupuri energetice pe cărbune, la Turceni și Rovinari, 660 MW, sperând că la un moment dat, în următorii ani, se vor deschide niște grupuri pe gaze. Cei care au întocmit PNRR în materie de energie au dovedit că nu cunosc realitatea (...). România nu își poate permite în acest context geopolitic să renunțe la încă 660 Mwatt”, a spus Zamfir.

El a precizat că centralele pe care Ministerul Energiei s-au angajat să le închidă au cele mai înalte standarde economice internaționale.

“Nu există nicio diferență între centralele Rovinari și Turceni și alte centrale din Germania, Polonia și alte țări. Toate centralele pe cărbune corespund condițiilor de mediu și au avizele necesare pentru o funcționare foarte bună”, a afirmat Zamfir.

Liderul grupului PSD din Senat, Radu Oprea, a menționat că Germania are termenul de închidere 2035 și are “un mix energetic” comparabil cu al României, din punct de vedere al ponderii materiilor prime folosite.

“Dacă Germania poate, ar trebui să poată și România”, a spus Radu Oprea. Senatorii Comisiei economice au vizitat recent Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara. Zamfir a precizat că va trimite o informare privind situația energetică președintelui Klaus Iohannis, premierului Nicolae Ciucă și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. (Agerpres)

Lasă un comentariu