PĂRINTELE CONSTANTIN NECULA VINE LA TÂRGU MUREȘ!

Distribuie pe:

În ciclul de evenimente RUA - Românii Uniți Acasă -, miercuri, 26 octombrie 2022, ora 18, la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” din Târgu Mureș, părintele profesor Constantin Necula va susține conferința “Provocările sfințeniei într-o lume desacralizată” și va lansa totodată volumul “PRINTRE CUVINTE, ÎNTRE PRIETENI”, volum scris alături de realizatorul TV Dan Negru. Invitați: Dorina Matiș, jurnalist-scriitor, și Călin Pintea, scriitor.

Constantin-Valer Necula a absolvit Facultatea de Teologie “Andrei Șaguna” din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică, dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe cărți și a scris articole în publicații din țară și străinătate. A semnat zeci de studii în limba română și în limbi străine - franceză, italiană, germană - si numeroase recenzii. A susținut 150 conferințe în țară și în străinătate și a participat la o serie de emisiuni de radio și de televiziune, atât la posturi naționale, cât și internaționale.

Dintre lucrări reținem volumele de predici: Iată, Mirele vine (2000); Iubi-Te-voi Doamne (2001); De ce ești trist, popor al Învierii? (2002); Praznicar (2004); Privegheri (2003); Iubesc Doamne, ajută neiubirii mele! (2005); volumele cu studii și articole de omiletică și catehetică : Contribuția școlii Teologice Ortodoxe de la Sibiu la dezvoltarea pedagogiei moderne: Întemeietorii; Mitropolitul Andrei Șaguna (2006); Sarea Pământului, I, (2002) ș.a. (doxologia.ro)

Romeo Petrașciuc, prefațatorul volumului ce va fi lansat în cadrul evenimentului de mâine, notează că autorii “dețin acel potențial mobilizator care reclamă interogația ofensivă, asumată. Fiecare pretext de discuție, între cei doi și între ei și auditoriu, e unul care ne ajută să destructurăm încă un temei de gând, să dezamorsăm încă un loc comun al derizoriului și, de ce nu, să ne neliniștim fertil în rătăcirile noastre întru așezare.”

Organizatorii manifestării adresează mulțumiri partenerilor și tuturor celor care sunt implicați în desfășurarea acestui eveniment: RUA - Românii Uniți Acasă, Asociația Culturală Muguri de Lumină, Zi de Zi, Cuvântul Liber, Ghidul Primăriilor, Rotary Târgu Mureș, Grand Hotel, Televiziunea M9, Televiziunea City TV, Radio România Târgu Mureș.

Intrarea este liberă! (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu