Se spune că educația este un proces viu, care poate fi comparat cel mai bine cu agricultura. Grădinarii știu că nu ei fac plantele să crească, dar ei creează cele mai bune condiții pentru ca acestea să rodească. Sarcina profesorilor este similară: creează cele mai bune condiții pentru învățare. Într-o reprezentare particulară, din 5 septembrie până astăzi, elevii Școlii Gimnaziale “Dacia” din Târgu-Mureș au strâns cunoștințe, fapte, informații, au descoperit lumi noi și le-au înțeles principiile, și-au testat încrederea, perseverența, pasiunea și, la final, au demonstrat că dețin controlul asupra lor. Au participat la Concursul Interjudețean de Matematică “Al. Papiu Ilarian” și au fost la înălțime. Le-au revenit multe premii și mențiuni: la clasa a V-a, Mențiuni - Tinca Mihaela (clasa a V-a A), Mora David (clasa a V-a B); la clasa a VI-a, Premiul al II-lea - Petrea Luca (clasa a VI-a A), Premiul al III-lea - Iudean Radu (clasa a VI-a A), Mențiuni - Nagy Victor (clasa a VI-a A), Filip Alexandru (clasa a VI-a A), Nemeș Mihnea (clasa a VI-a A); la clasa a VII-a: Premiul al III-lea - Cojocnean Rareș (clasa a VII-a A), Mențiuni - Mathe David (clasa a VII-a C) și Trifan Raul (clasa a VII-a A).
De asemenea, eleva Szasz Roberta-Veronica din clasa a VII-a C a obținut premiul I la Festivalul-Concurs Județean de creație literară “Serafim Duicu”.
Profesorii foarte buni sunt conștienți că nu este suficient să-și cunoască foarte bine disciplinele. În plus, ei sunt obligați să-și entuziasmeze elevii, să-i stimuleze, să-i încurajeze să își depășească propriile așteptări. Ne referim aici la doamnele profesoare de matematică: Todoran Nicoleta-Cerasela și Stoica Angela, și la doamna profesoară de română Nemeș Ioana-Rodica, sublinia prof. Mihaela Gabriela Șanta, director al Școlii Gimnaziale “Dacia” din Târgu Mureș.
B.B.