ÎN ATENȚIA FEMEILOR DIN REGHIN ȘI ÎMPREJURIMI! REȚEAUA DE SCREENING A SPITALULUI MUNICIPAL “DR. EUGEN NICOARĂ” REGHIN ESTE FUNCȚIONALĂ

Distribuie pe:

Femeile din grupul țintă din Reghin și împrejurimi sunt invitate să se programeze la testare gratuită Babeș Papanicolaou și HPV, în cadrul rețelei de screening organizată la nivelul Spitalului Municipal “Dr. Eugen Nicoară” Reghin. Pentru a fi asigurat accesul facil al femeilor sănătoase la serviciile medicale de screening în regim ambulatoriu, acestea se pot programa prealabil telefonic in intervalul orar 08.00-14.00 (luni-vineri), la unul din numerele de telefon 0372.715.066 (Cabinet Obstetrică Ginecologie) sau 0735.804.066 (Cabinet Planificare familială)

Acordarea serviciilor medicale de screening - recoltare test Babeș-Papanicolaou (prin citologia cervicală clasică și prin citologie lichidă) și testarea HPV în regim ambulatoriu se realizează astfel:

În Cabinetul de obstetrică-ginecologie din Ambulator (str. Spitalului nr. 20) (luni-vineri, 12.00-14.00);

În Cabinetul de Planificare familială (str. Spitalului nr. 20), (luni-vineri 09.00-11.00).

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeș Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, și testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeș Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social și psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanțate în cadrul proiectului.

Femeile care vin pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate. Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Biroul de presă al SCJU Târgu Mureș

Lasă un comentariu