CENTRALA DE LA IERNUT - APROAPE GATA, DAR NEPUSĂ ÎN FUNCȚIUNE

Distribuie pe:

“De vreo 6-7 ani, o centrală cum e cea de la Iernut stă nefinalizată, deși este gata în proporție de 92%. Este o centrală de 420 de megawați. Este a Romgazului, Romgaz băga gaze și scotea energie electrică. Acolo este un joc pe care l-au făcut cei din Ministerul Energiei vreo 2-3 ani până când toate piesele din interiorul centralei au ieșit din garanție. În momentul în care au ieșit din garanție, funcționarii din minister au venit și au zis că nu mai pot plăti contractor, iar contractorul a zis că, dacă nu plătesc, nu mai poate termina... Și uitați-vă cum România stă cu o centrală de 420 de megawați, 92% gata, de 6-7 ani, și nimeni, nici din CSAT, nici din Uniune nu întreabă ce se întâmplă la Iernut. Uitați-vă ce s-a întâmplat în Marea Neagră. Stăm cu gazele în off-shore de ani de zile și nimeni nu întreabă pe nimeni, nicăieri ce se întâmplă”, a declarat deputatul PSD Radu Popa, ieri, în cadrul unui interviu DCNews, moderat de Val Vâlcu.

“Aici, chiar Uniunea Europeană ar fi trebuit să își pună probleme cu gazele astea din Marea Neagră”, a intervenit moderatorul.

“Uitați-vă că stăm cu gazele la Caragele. Este cel mai mare zăcământ de gaze descoperit vreodată în România, din 2017 sunt 5 ani și nimeni nu întreabă pe nimeni, nimic. Nu noi trebuie să întrebăm. Domnul președinte Iohannis, care este comandantul suprem al Armatei, șeful CSAT-ului - securitatea energetică a României este o problemă de siguranță națională, mai ales în contextul războiului. Domnul președinte Iohannis trebuia să îi tragă de mânecă pe ministrul Economiei și pe ministrul Energiei și să îi întrebe: Bă, băieți, da voi ce faceți acolo?. La 2, la 3, la 7 ani (...)  Comisia specială am făcut-o acum un an de zile și nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu ea. Președintele comisiei, cel care a făcut comisia, sigur ar trebui să spună (...) Uitați-vă că se întâmplă de vreo 6-7 ani în România lucruri care ar putea să schimbe complet fața economică a României și, cu toate acestea, nu se întâmplă nimic”, a mai declarat Radu Popa. (sursa și foto - facebook.com/dcnews.ro)     

Lasă un comentariu