PSD CERE ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ A COALIȚIEI DUPĂ DEMISIA LUI DÎNCU

Distribuie pe:

Coaliția de guvernare s-ar putea reuni, astăzi, într-o ședință de urgență, iar apoi va urma un Consiliu Politic Național al PSD pentru nominalizarea unui alt ministru al Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu.

“Decizia pe care a luat-o BPN al PSD este să solicităm de urgență convocarea unei ședinte a coaliției pentru a avea o discuție în coaliție, iar apoi un Consiliu Politic Național pentru a desemna imediat în perioada următoare. Ar trebui să însemne repede, probabil astăzi ar putea fi un timp potrivit.

Știm că premierul Nicolae Ciucă va pleca la Bruxelles și credem că lucrurile acestea ar trebui să se întâmple. Probabil extrem de repede, după ședința coaliției de mâine, să convocăm Consiliul Național al PSD, probabil în vreo două zile. Solicitarea făcută de PSD ca premierul să ocupe funcția interimară de ministru al Apărării s-a și întâmplat astăzi”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD, Ștefan Radu Oprea, după ședința de luni a Biroului Politic al PSD, potrivit News.ro.

Întrebat dacă ar putea ca social-democrații să lase PNL portofoliul de la Apărare, Oprea a precizat că nu a existat o astfel de discuție.

“Nu ne interesează subiectele acestea de schimburi, de troc, ci ne interesează stabilitatea guvernării. Este nevoie de o ședință în coaliție pentru a limpezi discuțiile din spațiul public din această perioadă. Noi i-am mulțumit domnului Dîncu pentru activitate. El a primit și o decorație din partea președintelui Zelenski, iar asta nu e puțin”, a mai spus Oprea.

De asemenea, întrebat dacă Mihai Tudose ar putea fi nominalizat pentru Ministerul Apărării, Oprea a replicat: “Nu s-au discutat nume în această seară”.

Demisia lui Vasile Dîncu a dat naștere mai multor zvonuri despre cine i-ar putea lua locul la Ministerul Apărării.

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că senatorul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, ar putea fi susținut de Partidul Social Democrat pentru a prelua funcția de ministru al Apărării.

El este în prezent președinte al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Același nume este vehiculat și de Antena 3, care însă mai prezintă și o altă variantă: Mihai Tudose. Acesta este dorit de PSD, dar potrivit unor surse politice, acesta nu ar fi dispus să renunțe la funcția de europarlamentar pentru a prelua Ministerul Apărării.

Vasile Dîncu (PSD) a anunțat că i-a înaintat premierului demisia din funcția de ministru al Apărării.

El și-a anunțat decizia, luni dimineață, pe o rețea de socializare. Dîncu a postat și cererea de demisie, trimisă premierului, în care spune că motivul este că nu se înțelege cu președintele Klaus Iohannis, care este comandantul suprem al Armatei.

Interimar la Apărare a fost numit premierul Nicolae Ciucă.

Lasă un comentariu