PLAN SIMPLU PENTRU EVITAREA BOLILOR DE INIMĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Secția pentru Cardiologie Preventivă și Reabilitare Cardiacă a Clinicii Cleveland, citați de ziare.com, au anunțat un plan simplu, pe care oamenii ar trebui să îl urmeze pentru a avea o inimă sănătoasă și a nu se îmbolnăvi de afecțiuni cardiace.

“Bolile de inimă pot fi evitate în proporție de 90%, prin alegeri sănătoase în viață. Oricine poate preveni bolile de inimă, oriunde în lume, în special, prin consumul de alimente care au un conținut scăzut de sare și colesterol, făcând exerciții fizice regulate și fără fumat.

Chiar dacă o persoană are antecedente familiale de boli de inimă, putem preveni și trata aceste boli, datorită progreselor incredibile ale medicinei.

A fi atent la sănătatea inimii este esențial la orice vârstă.

Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânești, devine chiar mai important să luați măsuri pentru a vă proteja inima. Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului și este important să ne asigurăm că organul este sănătos și funcționează bine.

Obiceiurile alimentare și stilul de viață ar putea da naștere la boli de inimă, iar pentru a ține la distanță astfel de probleme de sănătate este important să mănânci sănătos și să urmezi un stil de viață sănătos”, afirmă oamenii de știință americani.

Ei prezintă și planul conceput, cu scopul de a avea o viață sănătoasă și cu o inimă perfect func-țională și fără afecțiuni.

Fiți atenți de sărbători - Sezonul sărbătorilor presupune întâlniri de familie, băuturi, mâncare, nopți târzii și... lista continuă. Sărbătorile sunt o perioadă în care trebuie să fim atenți să nu exagerăm și să fim, totuși, conștienți să avem grijă de inimă.

Fiți activi în viață - Exercițiile fizice regulate sunt benefice pentru sănătatea inimii: reduc riscurile de atacuri de cord, insuficiență cardiacă și alte afecțiuni cardiace severe. Nu există nicio regulă cu privire la tipul de exerciții fizice pe care ar trebui să-l faci și, prin urmare, poți alege orice activitate care îți place.

Renunțați la fumat și la excesul de alcool - Evitați să beți și să fumați! Atât băutul, cât și fumatul sunt cunoscute a fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră și, prin urmare, este important să le evitați pe ambele. Consumul excesiv de alcool ar putea da naștere la boli de inimă, cum ar fi cardiomiopatia și altele, acest lucru întâmplându-se deoarece alcoolul tinde să afecteze mușchii inimii, slăbindu-i. Pe de altă parte, fumatul este, de asemenea, cunoscut a fi inamicul sănătății inimii tale.

Controlați-vă tensiunea arterială și glicemia - Țineți un control asupra tensiunii arteriale, un marker semnificativ pentru sănătatea inimii. Hipertensiunea arterială ar putea da naștere la boli de inimă și ar putea fi, de asemenea, o cauză a atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale și a altor boli grave.

Un alt factor care are efect asupra sănătății inimii este glicemia. Persoanele cu glicemie crescută ar trebui să îi controleze nivelul, deoarece acesta ar putea duce la boli de inimă.

Aveți o dietă sănătoasă - Obiceiul alimentar joacă un rol foarte important în sănătatea inimii. Consumul de fructe și legume proaspete oferă organismului vitamine esențiale, minerale și antioxidanți, care ajută la menținerea sănătății corpului. Este, de asemenea, important să monitorizați consumul de carne roșie și de carne procesată, deoarece acestea ar putea crește nivelul de colesterol rău din organism, ceea ce duce, în cele din urmă, la boli de inimă. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu