MARȚI, 25 OCTOMBRIE, JUMĂTATE DE MAPAMOND A VĂZUT UMBRA LUNII “STRECURÂNDU-SE” PE SUPRAFAȚA SOARELUI

Distribuie pe:

Deși eclipsa a fost doar parțială (ultima din acest an), majo-ritatea spectatorilor văzând doar 40% - 60% din suprafața Soarelui ascunsă de Lună, evenimentul a atras totuși “observatori ai cerului”, dotați cu camere, telescoape și ochelari speciali, din întreaga lume. Eclipsa a fost vizibilă în cea mai mare parte a Europei, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și părțile de vest ale Asiei, începând din Marea Britanie, în jurul orei 10 a.m.

Deși aceasta a fost ultima șansă de a surprinde Luna “umbrind” Soarele, restul lumii va avea posibilitatea de a vedea o eclipsă totală de Lună în doar câteva săptămâni de acum înainte. Pe 8 noiembrie, o eclipsă de Lună va fi vizibilă în America de Nord, părți din America de Sud, Asia Centrală și de Est, Australia și Noua Zeelandă. (sursa și foto - livescience.org)

N.n. Următoarea eclipsă parțială de Soare va putea fi văzută în România pe 2 august 2027. La acea dată, Soarele va fi acoperit în proporție de 51% și fenomenul va dura 2 ore și 16 minute. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu