Oamenii de afaceri mureșeni, din nou… în top!

Distribuie pe:

În vremuri aflate sub semnul răului și al incertitudinii, care dau înțelesul cel mai profund al spusei cronicarului, precum că “nu sunt vremurile sub om, ci bietul om sub cârma vremii”, a consemna “ceva de bine” este, pe zi ce trece, un exercițiu tot mai greu, dacă nu chiar imposibil de întreprins.

… “Ceva de bine” s-a petrecut însă joi, 27 octombrie, în incinta Restaurantului “Grand” din Târgu-Mureș, care, într-o atmosferă de sărbătoare, a găzduit cea de a 29-a ediție a Topului firmelor din județul Mureș, eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Mureș, menit a răsplăti seriozitatea, ambiția, perseverența și eforturile celor mai performante companii din județul nostru, firme care, în mod constant, reușesc să plaseze economia mureșeană peste media de dezvoltare pe țară: “Este un moment special, în care așezăm la loc de cinste munca și realizările comunității de afaceri mureșene. Chiar dacă traversăm o perioadă extrem de dificilă, în care oamenii de afaceri caută soluții de supraviețuire și de adaptare la noua realitate, considerăm că performanța trebuie recunoscută, iar succesul trebuie recompensat”, a afirmat, în cuvântul de deschidere, dl Vasile Pop, președintele CCI Mureș.

Topul firmelor din județul nostru, a precizat domnia sa, este singurul clasament reprezentativ, întocmit la nivelul tuturor operatorilor economici activi, bazat pe o metodologie complexă și unitară la nivel național, pe primele 10 locuri (grupate pe domenii de activitate și pe clase de mărime) fiind prezente 344 de companii mureșene, dintre care 52 sunt ocupante ale locului I, ceea ce situează județul Mureș pe locul 7 pe țară.

Firmelor cu rezultate deosebite, constante de-a lungul timpului, le-au fost acordate: Diploma și Trofeul pentru Excelență în Afaceri, Diploma pentru Exportatorii de Top, Trofeul de Distincție pentru Membrii de Aur și Diploma de Onoare pentru femeile manager de succes. Distincțiile au fost înmânate de către vicepreședinții CCI Mureș: Radu Pescar și Nagy Levente.

Printre Membrii de Aur premiați se regăsesc cunoscutele companii mureșene: Azomureș, Irum, Kastamonu, Hora, Contrascom Consrucții Bența SRL, Optica Optofarm, SEFAR SRL, Premaco - Construcții și Servicii etc.

În domeniul: Servicii, grupa Activitate de editare a ziarelor - Intreprinderi mici, pe locul I se situează SC Cuvântul Liber SRL - președintelui societății și redactor-șef al cotidianului nostru, dl Ioan Husar, fiindu-i înmânată, de asemenea, Diploma de Excelență pentru 15 ani în care societatea pe care o conduce s-a situat pe locul I în Top.

Și în cadrul ediției 2022 a evenimentului, CCI Mureș a editat catalogul “Topul Firmelor din Județul Mureș”, “o carte de vizită, o garanție de bonitate și seriozitate în relațiile cu investitorii și cu partenerii comerciali”, bucurându-se de o largă distribuție în mediile de afaceri din țară și din străinătate. În paginile publicației se regăsesc 1.018 firme, 732 dintre ele situându-se pe locul I în cadrul clasamentelor.

Uitând, pentru câteva ore, de… rata inflației, criza energetică, aprovizionarea cu materie primă, alte și alte “năcăjeli” de zi cu zi, cei prezenți s-au bucurat, în cadrul manifestării de joi, de recunoașterea și aprecierea activității lor, a cărei continuitate “a fost și rămâne vitală pentru depășirea acestei perioade dificile”, CCI Mureș asigurându-i că rămâne un susținător puternic al intereselor comunității de afaceri mureșene.

Grațioasele violoniste ale Cvartetului “Hypnotique” au asigurat fondul muzical al evenimentului la care, cu excepția prezenței discrete a dnei deputat Dumitrița Gliga, n-am remarcat oficialități din mediul politico- administrativ mureșean. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu