Ungaria își consolidează gardul de la frontiera cu Serbia

Distribuie pe:

Guvernul ungar va consolida gardul de la frontiera cu Serbia ridicat cu scopul de a opri migranții, a anunțat vineri un oficial din Ministerul de Interne ungar, citat de agenția MTI.

Înălțimea gardului va fi crescută, astfel încât Europa să nu fie nevoită să aplice din nou controale la frontiere, a spus secretarul de stat ungar Bence Retvari la o conferință de presă în localitatea Roszke, situată la granița cu Serbia.

Dacă Ungaria nu-și protejează granița, numeroase state europene membre ale spațiului Schengen vor trebui să reinstituie controalele la frontiere, ceea ce va fi nu doar incomod pentru călătorii, ci de asemenea va afecta economia europeană, a argumentat oficialul ungar. Acesta a reproșat Uniunii Europene că nu a contribuit la finanțarea acelui gard pentru care Ungaria a cheltuit circa 1,5 miliarde de euro.

Numărul migranților care vin în Europa pe ruta balcanică a crescut de trei ori anul acesta, a declarat săptămâna trecută comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Ungaria a împiedicat de la începutul anului intrarea în țară a circa 215.000 de migranți și a inițiat proceduri penale împotriva a circa 1.500 de traficanți, a precizat joia trecută ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, care a descris actualul val migrator ca fiind unul comparabil cu cel din 2015. (Agerpres)

Lasă un comentariu