IERBAR, de Radu Afrim și Simona Popescu, în regia lui Radu Afrim: când magicul însoțește concretul

Distribuie pe:

O meditație poetică asupra vieții, având ca sursă de inspirație poezia însăși, dar și natura, spectacolul IERBAR prezintă o perspectivă inedită - filtrată prin sensibilitatea artistică inconfundabilă a lui Radu Afrim - asupra trecerii timpului într-un cadru în care coexistă cupluri tinere, cupluri de vârstă medie, dar și cupluri în vârstă. Acestea se află în faze existențiale diferite, dar fragilitatea, dorința de iubire și de comuniune, precum și conștiința că totul e efemer le impregnează fiecare gest și acțiune. În freamătul nesfârșit al naturii putem distinge, la scară micro, caracterul infinit al universului macro care ne întâmpină cu răsărituri, apusuri și stele, un univers deopotrivă familiar și misterios-fascinant, de care suntem, în esență, inseparabili.

IERBAR e o experiență teatrală multisenzorială, dar și una interioară, o călătorie în care magicul însoțește concretul așa cum, atunci când respirăm în ger, nu putem opri șuvoaiele de aburi să ne încadreze volatil chipurile.

Un om de teatru emblematic: Radu Afrim

Unanim considerat de către critică și publicul larg unul dintre cei mai importanți oameni de teatru de după Revoluție, Radu Afrim a marcat prin creația sa ultimele două decenii și a prezentat publicului o operă teatrală unitară, dar variată, caracterizată prin nonconformism, fler pentru imagini vizuale care frapează, compoziții scenice elaborate, jocuri actoricești intense și un sincretism al artelor vizuale exprimat într-o manieră deopotrivă sofisticată

și accesibilă. În ultimii ani, Radu Afrim a început să semneze și textele spectacolelor sale, fiind totodată implicat și în realizarea universului lor sonor.

Creația sa a fost distinsă cu numeroase premii, printre care 3 Premii UNITER pentru Cea mai bună regie. Spectacolul IERBAR marchează întoarcerea la compania română a Teatrului Național Târgu-Mureș după mai bine de 20 de ani.

IERBAR

Scenariul a fost scris de Radu Afrim și este inspirat de volumul de poezie “Cartea plantelor și animalelor”, de Simona Popescu.

Din distribuție fac parte actorii Nicu Mihoc - Viorel (Stalker), Berekméri Katalin - Róza, Elena Purea - Ea, Theo Marton - El, Alex Stoicescu - Darius, Laura Mihalache - Staminia, Cristina Holtzli - Rebeca, Luchian Pantea - Piticu, Ale Țifrea - Dia, Georgiana Ghergu - Sora 2, Loredana Dascălu - Sora 1, Mela Mihai - Profa și Radu Anastas - Cameraman.

Regia artistică, filmările și universul sonor îi aparțin lui Radu Afrim, scenografia a fost concepută de Irina Moscu, dramaturgia de scenă a fost realizată de Andreea Radu, Lighting design-ul a fost conceput de Cristian Niculescu, Video Design-ul îi aparține lui Trucza Samu, asistent de regie a fost Dragoș Stoenescu, asistentă de scenografie a fost Sikó Dorottya, iar regia tehnică este asigurată de Teodora Crăciun.

În cadrul proiecțiilor video se regăsește o lucrare semnată de artista vizuală Helen Flockhart.

Parteneri-coproducători ai spectacolului sunt Asociația pentru Teatru “Liviu Rebreanu” și AZOMUREȘ.

Următoarea reprezentație va avea loc duminică, 6 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Spectacolul e recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Biletele pot fi achiziționate online de pe platforma www.biletmaster.ro

Biletele în format fizic pot fi achiziționate de la casierie, de luni până vineri, între orele 9.00-19.00 și, în weekend, cu o oră înainte de reprezentații. Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0365/80.68.65.

PR Marketing - Teatrul Național Târgu-Mureș Compania “Liviu Rebreanu”

Lasă un comentariu