Guvernanți, treziți-vă, până nu e prea târziu!

Distribuie pe:

Românii “trăiesc tot mai prost”, T. Băsescu când a fost președinte a lansat lozinca: “să trăiți bine”, în condițiile când șase luni și jumătate dintr-un an muncesc pentru stat, mai exact spus, plătesc sute de impozite și taxe, bani care intră la buget de unde se împart cum și cui vrea guvernul, ministrul de la Ministerul Dezvoltări - UDMR.

Aceasta este explicația că de peste 30 de ani s-au construit autostrăzi doar pe hârtie, că nu mai producem aproape nimic (întreprinderile au fost vândute și transformate în fier vechi și acesta exportat), învățământul și sistemul sanitar, agricultura (noroc că circa 2-3 milioane de hectare le-au cumpărat și le lucrează străinii) sunt în aer, să nu mai vorbim de comerț, care aparține multinaționalelor ce “colectează” banii românilor prin vânzarea mărfurilor aduse din import (circa 80%) și cei de la putere s-au trezit că nu au bani să plătească salariile majorate ale bugetarilor din administrație și pensiile celor peste cinci milioane de pensionari.

Cabinetul Ciucă a greșit calculele cu veniturile fixate să fie colectate de ANAF și fondurile de miliarde de euro de la UE din care, deocamdată, nu s-a obținut aproape nimic, astfel că pentru a face rost de bani s-au “fabricat în regim de urgență” zeci de ordonanțe prin care se majorează prețurile la gaz metan, curent electric, carburanți, care au condus la creșterea prețurilor de câteva ori la alimente, iar plata TVA să se facă a doua zi de la întocmirea facturii, nu în 25 a lunii următoare ca până acum, neținându-se cont de problemele și încurcăturile pricinuite cu schimbarea softurilor, a caselor de marcat și a firmelor mici care vând produse diferite privind cota de TVA etc., etc. Probabil că domnul Cîciu, specialistul în finanțe al PSD, a gândit toate aceste “măsuri geniale”, noaptea, cu luminile stinse, pentru a respecta programul Guvernului și a Comisiei UE.

Și uite-așa s-a ajuns ca România să aibă a doua creștere economică dintre cele 27 de țări ale Uniunii Europene, datorită consumului de produse importate și nu a producției interne, bazată pe creșterea productivității muncii.

Efectul majorării salariilor bugetarilor și probabil a pensiilor este exact ca circuitul apei în natură care se produce sub formă de cerc. Rezultatul este egal cu zero deoarece creșterea PIB-ului se bazează, în general, pe consum, pe mărfurile importate (circa 80%), nu pe cele realizate în țară, pe plus valoare și astfel profitul realizat din veniturile mai mari ale românilor pleacă afară în conturile multinaționalelor ce alimentează supermarketurile din România, care de șase ani, precum și 27 de bănci străine, nu realizează profit, nu plătesc la stat nimic pentru că îl trimit la firmele și băncile mamă din țările lor. Exemplu: în primele șase luni din acest an cantitatea de produse alimentare importate s-a dublat față de aceeași perioadă din 2020, cu toate că producția agricolă a fost destul de bună!

În concluzie, iarna ce a sosit, românii (nimeni nu cunoaște câte milioane dintre ei) vor fi obligați, în urma măsurilor luate și aplicate de cele trei partide-guverne aflate în actuala coaliție, la ce să “opteze”, să rabde de foame, să renunțe la medicamente, să stea fără lumină sau să-și plătească facturile care le depășesc veniturile.

Întrebarea e: câți vor supraviețui până în primăvară, mai ales copii care se vor îmbolnăvi, vor și muri, neînțelegând de ce și din cauza cui nu au ce mânca și trebuie să înghețe de frig în cameră și fără lumină?

E clar de ce părinții și bunicii lor vor protesta, cu zecile de mii, cu sutele de mii, în stradă, împotriva celor care “le-au luat dreptul la viață” cât de cât normală, copiilor și “al lor”, promițându-le tot felul de minciuni în loc de a putea trăi decent în schimbul muncii depuse pentru țară.

Guvernanți, treziți-vă până nu e prea târziu!

Nu mai acceptați tratamentul de colonie impus de Comisia Europeană, de țări ca Olanda și SUA care consideră România, poporul român ca fiind de mâna a treia, nu ca parteneri egali celor din zonele Euro și Schengen.

Ioan Călărașu

Lasă un comentariu