“La mulți ani cu sănătate, domnule Stoica Viorel!

Distribuie pe:

Cu această urare, culeasă din bogata tradiție populară românească, și-a început domnul primar Ioan Cristian Moldovan onorantul demers de omagiere a celui mai bătrân dintre bătrânii comunității ludușene, Stoica Viorel, 98 de ani. Festivitatea a avut loc sâmbătă, 29 octombrie 2022, la locuința din cartierul Gheja a unuia dintre cei șase fii ai sărbătoritului.

Toate darurile primite i-au bucurat și întinerit sufletul, dar cel mai mult l-au înveselit strângerile de mână, cuvintele de recunoștință și prețuire care i-au fost adresate, precum și documentul mărturie semnat de primarul orașului Luduș.

Sărbătoarea a continuat în originala sufragerie înălțată în livada cu pomi fructiferi. Cei ai casei au pregătit pentru acel moment festiv alese alimente, senzația reprezentând-o “berbecuțul la proțap”. Prilej de vorbă la un pahar, de amintiri și considerații despre valoarea omului în curgerea timpului istoric, despre urbanizarea fostului sat Gheja.

O apreciere pare a avea valoare de învățătură: “Daca ți-ai crescut copiii cu dragoste și înțelepciune, de dragoste ai parte la anii bătrâneții!”

Mircea Gheborean, Sebastian Căpușan

Lasă un comentariu