Moscova: SUA sunt interesate să slăbească Europa din punct de vedere militar și să o dezindustrializeze

Distribuie pe:

Statele Unite sunt interesate de slăbirea Europei în sfera militară și de dezindustrializarea acesteia, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu pentru filmul “A World on the Verge. Lecții despre criza rachetelor din Cuba”, care a fost postat duminică pe site-ul ministerului.

“Din ce în ce mai mulți economiști, nu numai din Rusia, ci și din Occident, ajung la concluzia că Statele Unite caută să epuizeze și să dezindustrializeze total economia Europei. Germanii își mută o mare parte din liniile de producție în Statele Unite, cu toate consecințele pe termen lung pentru capacitatea competitivă a Uniunii Europene”, a menționat el. “Este, de asemenea, în interesul Washingtonului să slăbească Europa din punct de vedere militar, să o țină în alertă, să o facă să inunde Ucraina cu arme și să umple arsenalele țărilor UE cu armament american”.

Potrivit ministrului, citat de agenția de presă TASS, politica Washingtonului se bazează pe interese economice egoiste și complexe de superioritate ideologică.

“Europenii suferă deja de pe urma sancțiunilor economice mult mai serios decât Statele Unite”, a adăugat Lavrov, potrivit sursei citate. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu