Tichete lunare de 150 de lei pentru copiii care fac sport de performanță

Distribuie pe:

Din ianuarie 2023, copiii care fac sport de performanță vor primi lunar tichete în valoare de 150 de lei pentru a-și cumpăra echipamente, conform unui proiect de lege aprobat, miercuri, 26 octombrie 2022, de Camera Deputaților (for decizional).

Proiectul de lege prevede că orice copil care este înscris la un club sportiv și care face sport de performanță primește aceste tichete de sportiv, în valoare de 150 de lei pe lună. În expunerea de motive, inițiatorii proiectului explică: “În orice domeniu, dar mai ales în sportul de performanță, motivația are un rol determinant pentru obținerea de rezultate la nivel național sau internațional, deoarece stă la baza continuității.

Juniorii care practică sportul de performanță au întâmpinat și întâmpină greutăți din punct de vedere financiar în ceea ce privește achiziționarea echipamentului sau materialelor sportive, achiziționarea alimentelor sau a medicației necesare efortului depus, toate fiind destul de costisitoare, precum și transportul aferent participării la pregătirea zilnică sau la competițiile locale, județene, naționale și internaționale, necesare practicării sportului de performanță”.

În proiect, se precizează că tichetele pot fi utilizate numai pe teritoriul României și sunt destinate achiziției de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a noii legi, Ministerul Sportului va elabora normele metodologice de aplicare.

Condiții

Fiecare tichet de sportiv este valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă și cuprinde cel puțin următoarele date: emitentul și datele sale de identificare, valoarea nominală a tichetului de sportiv și spațiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui și a codului numeric personal ale sportivului care este în drept să utilizeze tichetul de sportiv.

În plus, se prevede interdicția de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decât în scopul activității sportive, dar și înscrierea seriei și numărului legitimației de sportiv, cu menționarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat, și categoria de vârstă și elementele de identitate vizuală ale structurii sportive și ale Ministerului Sportului. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu