Localități mureșene în care ... se poate! Proiecte în valoare de peste 1 milion de euro depuse spre finanțare!

Distribuie pe:

Având în vedere deschiderea rundei a 2-a, a Componentei 5 - “Valul Renovării” și a Componentei 10 - “Fondul Local” din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.), primăria Sâncraiu de Mureș (primar - Petru Ionuț Budian ) a pregătit 2 proiecte cu o valoare cumulată de peste 1 milion euro, care au fost depuse în vederea obținerii de finanțări nerambursabile:

* Eficientizare energetică blocuri de locuințe în comuna Sâncraiu de Mureș - etapa II - valoare finanțare nerambursabilă proiect 417.142 euro;

* Reabilitare și eficientizare energetică a Căminului Cultural din Nazna - valoare finanțare nerambursabilă proiect 593.400 euro. Investițiile vor consta în:

* lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirilor (termoizolare pereți exteriori, montare geamuri cu tâmplărie performantă, termoizolarea planșeului, reabilitarea șarpantei, înlocuirea învelitorii);

*reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum;

* lucrări de reabilitare/modernizare a instalațiilor de iluminat;

* lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică;

* sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice - utilizarea surselor regenerabile de energie (instalarea de panouri fotovoltaice pentru asigurarea parțială a necesarului de energie);

* echiparea clădirilor cu stații de încărcare pentru mașini electrice.

Implementarea proiectelor va conduce la o reducere semnificativă a consumului de energie!

Un nou parc de joacă pentru copii în Sâncraiu de Mureș

Au început lucrările de amenajare a unui nou parc pentru copii pe strada Nucului. Cei mici se vor putea bucura de o căsuță din poveste, un ansamblu de joacă “pasărea Phoenix”, cățărătoare, balansoare, tobogane, leagăne și băncuțe.

Amenajat pe o suprafață de aproximativ 700 mp, parcul este gândit atât pentru copii, ca un loc de joacă în care pot desfășura activități pentru dezvoltarea și sănătatea lor, cât și pentru părinți și bunici care pot sta liniștiți, într-un loc intim și se pot relaxa în timp ce privesc jocul celor mici.

Lucrări finalizate

Au fost finalizate lucrările de extindere a rețelei de canalizare pe strada Gării, din Nazna, atât de necesară pentru toți locuitorii din zona deservită. Investiția s-a ridicat la o valoare de peste 240.000 lei, fiind realizată din bugetul local.

Lasă un comentariu