Fără”program de iarnă” în școli

Distribuie pe:

Ministerul Educației a trimis, luni, inspectoratelor școlare o adresă prin care solicită ca unitățile de învățământ să-și păstreze orarul normal, manifestându-și, totodată, dezaprobarea față de trecerea la “orarul de iarnă”, respectiv reducerea duratei orelor și a pauzelor.

Unele școli invocă o prevedere legală potrivit căreia “în situații speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar”. Or, consideră ministerul de resort, în actualele condiții meteorologice, “o astfel de inter-pretare a cadrului legal este discreționară și inadecvată”, cu atât mai mult cu cât, date fiind pierderile în procesul de învățământ înregistrate în perioada pandemiei, “orice MINUT de școală contează”.

Directorii, profesorii, elevii și părinții sunt rugați să susțină acest apel și să depună toate eforturile, astfel încât să nu mai existe practici și acțiuni ce pot conduce la pierderi de învățare.

Solicitarea survine ca urmare a faptului că, odată cu trecerea la ora de iarnă, tot mai multe școli vor să adopte un program redus. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu