“Hoții”, de Conor McPherson, în regia lui Cristi Juncu: prima reprezentație a stagiunii

Distribuie pe:

Cristi Juncu, unul dintre cei mai importanți regizori de teatru din România, revine pe scena Teatrului Național Târgu-Mureș - Compania “Liviu Rebreanu”, după spectacolele de succes “Școala nevestelor” și “Navigatorul”, cu o nouă producție care beneficiază de o distribuție de excepție: Marius Turdeanu - nominalizat de patru ori la Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor -, Theo Marton și Cristian Iorga.

Când grijile financiare apasă existența fraților Frank și Joe, o sumă consistentă de bani pare a fi salvarea. Pe termen scurt, ideea funcționează, însă problemele în familie, o educație precară, deriva existențială și o mamă plecată prematur dintre cei vii nu se pot remedia atât de simplu. E nevoie de ceva în plus. Iar ajutorul oferit de Ray, un tânăr profesor afemeiat, bețiv și imoral, e binevenit, dar și acesta are propriii sdemoni de învins. Poate fi prietenia răspunsul la toate acestea? Dar prietenia adevărată există, de fapt?

Textul lui Conor McPherson, autorul piesei “Navigatorul”, oferă o perspectivă tulburătoare asupra relațiilor interumane, marcate deseori de egoism și lipsă de scrupule, ne prezintă meandrele înșelătoare ale încrederii în semeni, dar și apele tulburi ale maturizării într-o societate în care inocența și onestitatea nu se numără printre valorile de căpătâi.

Din distribuție fac parte actorii Marius TURDEANU - Frank, Theo MARTON - Ray și Cristian IORGA - Joe.

Regia artistică, traducerea și scenografia au fost realizate de Cristi JUNCU, regia tehnică este asigurată de Teodora CRĂCIUN, iar sufleur este Laura MOLDOVAN.

“Și, cum e Hoții?”, am fost întrebat după premiera online de vineri seara a Teatrului Național Târgu-Mureș - Compania Liviu Rebreanu. “E cald, haios, oleacă grav, oleacă lejer. De văzut cu și de plăcere.” Mihai Brezeanu pe LiterNet.ro

Spectacolul conține limbaj licențios și este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani.

Următoarea reprezentație va avea loc marți, 8 noiembrie, ora 19.30, la Sala Mică.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.teatrunational.biletmaster.ro.

Casa de bilete este deschisă de luni până vineri, între orele 9.00-19.00, și cu o oră înaintea reprezentațiilor.

P.R. Marketing - Teatrul Național Târgu Mureș Compania “Liviu Rebreanu”

Lasă un comentariu