De ieri, 3 noiembrie, au început licitațiile pentru proiectarea și execuția magistralei Miheșu de Câmpie - Luduș!

Distribuie pe:

Mă bucur că implicarea mea în susținerea introducerii “apei pe câmpie”, atât prin depunerea interpelării la ministerele implicate, cât și prin întâlnirile tematice specifice la toate nivelurile implicate în deblocarea situației, a dat roade.

De astăzi, pe Sistemul informatic colaborativ pentru achiziții publice - SICAP, a fost activată publicarea licitațiilor pentru proiectarea de detaliu, furnizarea și montarea echipamentelor hardware și licențe software, execuția, integrarea, upgradarea, implementarea, validarea și testarea programelor de aplicație aferente sistemului din centrul de operare - pentru magistrala Miheșu de Câmpie - Luduș.

Termenul de depunere a ofertelor este 5 decembrie, iar rezultatele evaluării vor fi comunicate în data de 2 martie 2023.

Lucrarea a fost împărțită în 8 părți, licitate separat, tocmai pentru a putea fi finalizată în timp cât mai scurt.

După semnarea Contractului de finanțare, este important ca investiția să se poată finaliza până la 31 decembrie 2023, pentru a beneficia de fondurile europene din exercițiul financiar încheiat și alocate prin POIM pentru aceste proiecte.

Magistrala de apă Miheșu de Câmpie-Luduș reprezintă un proiect important pentru județul nostru, propunându-și să asigure atât alimentarea cu apă, cât și modernizarea infrastructurii actuale pentru următoarele localități: Sânger, Tăureni, Zau de Câmpie, Miheșu de Câmpie, Șăulia, Grebenișu de Câmpie, Cuci, Bârza, Cipăieni, Pripoare, Zăpodea, Vălișoara, Măcicășești, Fănațe, Moara de Jos și Gaura Sângerului.

Apreciez eforturile depuse de reprezentanții Aquaserv și ADIAquainvest, precum și implicarea dlui președintele Ovidiu Dancu, pentru a face tot posibilul ca lucrarea să fie demarată cât mai urgent și finalizată în termen.

Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu