Creșe noi în Sighișoara, Fântânele și Sântana de Mureș, finanțate de Ministerul Dezvoltării

Distribuie pe:

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat, joi, că a aprobat, în cadrul Programului național de construire de creșe, finanțarea a încă 19 proiecte pentru unități moderne și eficiente din punct de vedere energetic. Acestea se alătură celor 60 aprobate din bugetul național și celor 124 cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ceea ce reprezintă un total de 203 creșe finanțate până în prezent.

Astfel, în municipiile Târgu Jiu și Satu Mare va fi construită câte o creșă mare (pentru câte 100-110 copii), iar localitățile Chișineu-Criș, Fântânele, Ineu, Brașov, Sfântu Gheorghe, Sântana de Mureș, Călimănești, Lupeni și Sighișoara vor beneficia de câte o creșă medie, fiecare cu o capacitate de 70 de copii. Totodată, câte o creșă mică pentru 40 de antepreșcolari va fi finanțată în Lipova, Valea lui Mihai, Târgu Lăpuș, Căpleni, Perieni, Ghelința, Ulmi și Dumbrava.

“Prin construcția acestor 19 creșe, creăm 1.170 de noi locuri pentru copiii din aceste localități”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației.

Ministerul Dezvoltării construiește creșe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, a precizat Cseke Attila. În 2021, MDLPA a demarat un amplu program pentru construirea de creșe, prin care vor crește semnificativ locurile din unitățile preșcolare de stat. Creșele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităților publice locale și care va diminua timpul necesar construcției. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu