Ziua Îngerilor

Distribuie pe:

Copiii, îngerii de pe Pământ. Ce poate fi mai frumos și mai înălțător decât să primești o mână de suflete curate, pure, pe care să le crești și să îi înveți zborul?

Pentru noi, dascălii acestui popor născut creștin, a educa păstrând cu sfințenie principiile morale și creștine este legământ, este jurământul depus în taină.

Noi nu judecăm pe nimeni, nu ne permitem să spunem ce e bine și ce nu e bine din ce fac alții, dar datoria noastră este aceea de a nu aluneca pe calea greșită a împrumutului otrăvii dulci de la unii și de la alții!

Poporul acesta a știut mereu să-și cinstească și pe cei adormiți și plecați în stele, cu pioșenie și respectul cuvenit, în liniștea și lumina unei lumânări, a știut și să-și crească copiii în cântul de leagăn și de dor, așa cum nimeni nu a știut să o facă mai bine!

E toamnă. Îngerii pictează pentru pământeni tablouri uimitoare. Frunze colorate îngeresc ne mângâie sufletele.

Și, peste acest minunat tablou, încearcă zadarnic să coboare o ceață ciudată, cu măști hidoase și costume înspăimântătoare, dar noi aducem bucuria îngerească a privirilor nevinovate, a glasurilor cristaline și a licărului de lumină și neprihănire de pe chipul acestor minunați copii.

Privim nepuncioși cum unii dau un pumn de bani (poate cât pentru 3-4 cărți) pe aceste mondenități, doar din dorința de a nu fi mai prejos decât alții!

Noi nu tânjim după asemenea tablouri! Noi suntem frumoși și la chip și la suflet!

Noi suntem copiii unui popor plin de înțelepciunea sănătoasă a omului legat de Dumnezeu și de colind, de lumină și de Înviere!

Trăim pentru a ne compara? Creștem pentru a fi ca alții, sau pentru a fi noi înșine, cu principiile noastre, cu credința și cultura apărată cu mult sacrificiu făcut de bunii și străbunii noștri!

Noi nu vrem altceva, oricât ar părea de “modern”!! Noi vrem să vă aducem aminte că sufletele copiilor sunt pure, că lumina lor străbate prin negura răutății promovate obsesiv astăzi, că acești Îngeri de pe Pământ pot salva neamul din care au răsărit.

Anul acesta, 2022, la Școala Gimnazială “Dacia”- Tg. Mureș s-a organizat a VI-a ediție a Proiectului-concurs “Ziua Îngerilor”. Lumina de pe chipul senin al copiilor îmbrăcați îngerește ne-a trimis și pe noi, dascălii lor, în lumea după care tânjim zilnic.

Noi promovăm frumosul, bucuria, seninătatea copilăriei. În piepturile noastre mici bat inimi mari pe care vrem să le învățăm să tresalte la tot ce-i bun, curat și adevărat.

Datoria dascălilor a fost și va rămâne datorie sfântă de a semăna în sufletele roditoare ale copiilor încredințați, nu numai sămânța științei, ci și pe cea a cunoașterii binelui. Avem datoria de a-i învăța pe copiii noștri că există și rău, doar că noi nu-l vom alege, chiar dacă ar părea mai comod, noi nu-i vom spune nicicând dulcelui amar și amarului dulce! O educație moral-creștină va da roadele sale bogate exact la timpul cuvenit!

Astăzi, elevii Claselor Pregătitoare B, a II-a B și a II-a C de la Școala Gimnazială “Dacia” din Tg. Mureș, sub îndrumarea doamnelor învățătoare Oprea Maria, Șoș Adriana și coordonator proiect Roată Vasilica, au trăit o poveste cu îngeri.

În cadrul proiectului au fost desfășurate activități de pictură, desen, a fost organizată o expoziție de desene.

Elevii claselor a II-a au participat la concursul de creație literară “În lumea Îngerilor”, așteptând cu mare nerăbdare premiile oferite prin bunăvoința părintelui Roată Gigel, preot paroh la Parohia Sângeorgiu de Mureș, partener al proiectului nostru!

Rămâneți frumoși, în preajma Îngerilor!

Vasilica Roată, dăscăliță la Școala Gimnazială ,,Dacia”, Tg. Mureș

Lasă un comentariu