Fundația Regală Margareta a României (FRMR) lansează selecția națională pentru bursele “Tinere Talente”

Distribuie pe:

Tineri muzicieni și artiști vizuali cu vârste între 14 și 24 de ani, elevi sau studenți la instituțiile de învățământ vocațional, care provin din familii cu venituri modeste, pot aplica până la 30 noiembrie pentru a deveni bursieri ai programului “Tinere Talente”, ajuns la cea de-a XV-a ediție.

Pe parcursul unui an calendaristic, tinerii artiști în domeniul muzicii clasice sau al artelor vizuale vor fi sprijiniți prin burse de dezvoltare artistică, programe de mentorat intergenerațional și acțiuni de promovare, informează FRMR.

Bursele individuale, în valoare de până la 2000 euro, pot fi folosite pentru achiziționarea materialelor și a instrumentelor necesare desfășurării activității artistice sau pentru participări la cursuri de specializare, concursuri, festivaluri, expoziții sau alte proiecte, în țară și în străinătate.

Creațiile artistice ale tinerilor vor fi promovate prin participarea la evenimente diverse, concerte, recitaluri și expoziții, organizate de fundație și parteneri.

Recunoscut drept cel mai bun program de Artă și Cultură din România, de patru ori laureat la Gala Societății Civile, programul național “Tinere Talente” creează oportunități egale pentru artiștii în devenire, oferindu-le șansa de a-și dezvolta potențialul, de a-și exprima talentul și de a-și îndeplini visul, indiferent de contextul lor social.

De-a lungul timpului, peste 1.800.000 de euro au fost investiți în viitorul artistic al României, precizează FRMR.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu