Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur la dobânzi de până la 9,15%

Distribuie pe:

Ministerul Finanțelor (MF) anunță că, începând de marți, 1 noiembrie a.c., cetățenii români pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi anuale de 8,70%, respectiv 9,15%.

În perioada 1-24 noiembrie, titlurile de stat pot fi cumpărate online numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Totodată, în perioada 1-25 noiembrie, titlurile de stat pot fi achiziționate de la unitățile Trezoreriei Statului.

În paralel, titlurile de stat pot fi cumpărate prin Compania Națională Poșta Română între 1-24 noiembrie, în mediul urban, și 1- 23 noiembrie, în mediul rural.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile, iar fondurile obținute de MF în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu