România, campioană mondială la Fitness Chalange după ce a învins Ungaria în finală

Distribuie pe:

România a devenit campioană mondială la Fitness Challenge, competiție ce s-a desfășurat la Santa Susanna în Spania, în finala disputată împotriva Ungariei.

“Sportivii noștri au câștigat aurul în finala împotriva Ungariei, doborând și recordul mondial pentru numărul de repetări, cu 2.321 de puncte. Am confirmat și de această dată că ne merităm locul în rândul elitei mondiale a acestui sport. Felicitări Elena Novac, Camelia Ștefan, Oana Vasilescu, Mariana Topal, Lilla Kanizsay, Andrei Apetrei și Cosmin Mărcuță”, a anunțat, duminică, președintele Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, pe Facebook. De asemenea, România a obținut în cadrul aceluiași campionat mondial trei medalii de aur, două de argint și trei de bronz.

Astfel, Elena Novac și Camelia Ștefan au devenit campioane mondiale la categoriile Fitness Challenge Silver Women's Couple și Fitness Challenge Gold Level Women's Couple, iar Elena Novac și Cosmin Mărcuță - campioni mondiali la categoria Fitness Challenge Silver Level Mixed Couple. De asemenea, Oana Vasilescu și Lilla Kanizsay au devenit vicecampioane mondiale la categoria Fitness Challenge Silver Level Women's, iar Camelia Ștefan și Andrei Apetrei - vicecampioni mondiali la categoria Fitness Challenge Silver Level Mixed Couple.

Oana Vasileascu a mai câștigat medalia de Bronz la categoria Fitness Challenge Silver Level Individual, Camelia Ștefan s-a clasat pe locul III la categoria Fitness Challenge Gold Level Individual, iar Camelia Ștefan și Andrei Apetrei au câștigat bronzul la categoria Fitness Challenge Gold Level Mixed Couple.

IFBB Fitness Challenge este un eveniment care a luat naștere în Santa Susanna, Spania, și constă într-un circuit cu exerciții de forță în 6 etape, în care sportivii încearcă să execute numărul maxim de repetări în 2 minute. Anul 2022 a fost primul an în care Federația Română de Culturism și Fitness a introdus această categorie în cadrul Campionatului Național.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu