Derby: FCSB - Rapid București 3-1 (2-0)

Distribuie pe:

FCSB a învins-o pe FC Rapid București cu scorul de 3-1 (2-0), duminică seara, pe Arena Națională, într-un meci din etapa a 17-a a Superligii de fotbal. FCSB s-a impus la capătul unui joc foarte bun, prin golurile marcate de Andrei Cordea (14), Andrea Compagno (31) și Octavian Popescu (57), în timp ce pentru Rapid a punctat Marko Dugandzic (76 - penalty).

Giuleștenii au început mai bine jocul, iar Târnovanu a fost nevoit să respingă șutul lui Kait de la 18 metri (5). Rapid a înscris prin Dragoș Grigore (10), dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

O eroare a defensivei giuleștene a stat la baza deschiderii scorului, portarul Moldovan l-a pus pe Onea într-o situație dificilă, fundașul a pierdut mingea, iar Cordea a reluat în plasă centrarea lui Octavian Popescu (14). Rapid a avut o șansă bună în min. 24, dar șutul lui Sefer din careu a fost blocat de Tamm.

FCSB și-a dublat avantajul, în min. 31, când Săpunaru a degajat mingea în Adrian Șut, mingea atingând și cotul acestuia, iar Compagno, rămas singur cu portarul, a marcat cu un șut la colțul lung. Oaspeții au mai avut o oportunitate în prima repriză, dar șutul lui Ioniță (37), de la circa 22 de metri, a trecut pe lângă țintă.

Rapid nu a reușit să lege jocul nici în partea secundă, iar FCSB a fost aproape de golul al treilea în min. 56, dar portarul Moldovan a respins mingea trimisă din lovitură liberă de la 18 metri de Oct. Popescu. Un minut mai târziu, pe contraatac, bine servit de Cordea, Octavian Popescu a marcat al treilea gol al echipei conduse de Mihai Pintilii (57).

Deși Rapid a rămas în zece oameni după eliminarea lui Junior Morais (70), pentru lovirea lui Cordea, alb-violeții (culori în care a evoluat Rapid în acest meci) au fost mai incisivi și au reușit golul de onoare, prin Marko Dugandzic (76), dintr-o penalty obținut tot de croat, faultat în careu de Crețu.

Rapidiștii și-au încercat șansa de la distanță de mai multe ori, dar Târnovanu a fost la post la șuturile lui Albu (74) și Pănoiu (77), iar Săpunaru (79) a trimis puțin alături.

FCSB a mai avut o șansă notabilă în final (90+2), dar Omrani a trimis peste poartă din lovitură liberă de la 20 m.

În min. 33, jocul a fost întrerupt circa două minute de arbitrul Sebastian Colțescu din cauza incidentelor provocate de suporterii FCSB-ului, care au avut scandări nepotrivite și au aruncat cu obiecte spre colțul terenului, unde Ioniță se pregătea să execute un corner.

FCSB venea după un eșec în deplasare cu Universitatea Cluj (1-2), iar Rapid era neînvinsă de patru etape (două victorii, două egaluri). În tur, Rapid s-a impus cu 2-0.

Au marcat: Andrei Cordea (14), Andrea Compagno (31), Octavian Popescu (57), respectiv Marko Dugandzic (76 - penalty).

București, Arena Națională: 31.233 spectatori

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu