Un Sângeorgiu de Mureș cu “Flori”,create în a XIII-a ediție a Taberei de Pictură

Distribuie pe:

În Sângeorgiu de Mureș se întâmplă lucruri minunate. Aici se întâlnesc oameni care iubesc frumosul, oameni care prin pasiunile ce le au înfrumusețează zilele semenilor. Florile înseninează viața oamenilor, luminează sufletul și aduc fericire. Atunci când omul vede o floare se mișcă ceva în ființa lui și devine mai blând, mai bun și mai aproape de Dumnezeu.

La Vernisajului a celei de-a XIII-a ediții a Expoziției Taberei de Pictură, cu tema “Flori”, din data de 28 octombrie 2022, de la Motelul Gemini din Sângeorgiu de Mureș, au putut fi admirate flori multicolore, vesele, ale sufletului create cu dragoste și cu pasiune pentru semeni.

Tabăra de pictură a fost un efort comun: al Consiliului Local și al Primăriei Sângeorgiu de Mureș, al Bisericii Ortodoxe “Sfinții Împărați Constantin și Elena” al Asociației Culturale “Sfântu Gheorghe”, al Asociației Artiștilor Plastici Mureș și s-a desfășurat la Motelul Gemini din Sângeorgiu de Mureș. Organizatorii: domnul Eugen Bărăian, preot paroh, și domnul Ilarie Gh. Opriș, președinte al Asociației Culturale “Sfântu Gheorghe”, sprijiniți de domnul Gazda Sándor, administrator al Motelului Gemini, s-au îngrijit să asigure un mediu prielnic creației, s-au îngrijit de confortul artiștilor.

Artiștii: Abonyi Mária, Borda Gabriela, Bărăian Eugen, Bumbaș Ioan, Gazda Ela, Magyari Iuliana, Mare Daniela, Marin Iuliana, Moldovan Adriana, Orbán Ferencz, Oroian Rita, Rózsa Ștefan Ioan, Toma Mirela, Veress Zsuzsa din Sângeorgiu de Mureș, Barabás Jozsef, Lateș Saveta, Mera Maria din Reghin, Benkö István din Ceuașu de Câmpie, Rusu Ioan din Sântana de Mureș, Herinean Karina din Cluj Napoca și Teban Violeta din Ideciu, au petrecut împreună o săptămână minunată.

Acolo unde răsare o floare sunt oameni care iubesc frumosul, care-și doresc ca lumea ce-i înconjoară să fie mai frumoasă, mai veselă și mai plină de culoare. Acolo unde sunt flori sunt oameni plini de viață. Sunt oameni pentru care frumosul este acel ceva care înflorește cu fiecare floare și cu fiecare zâmbet al celor dragi.

Acolo unde sunt flori este iubire, este armonie și veselia culorilor.

Felicitări organizatorilor! Felicitări artiștilor! Felicitări gazdelor!

Text: Gabriela Borda Foto: Mihaly Ferenc

Lasă un comentariu