Medicii de obstetrică-ginecologie din cabinetele publice și private din regiunea Centru, invitați în campania de screening al cancerului de col uterin

Distribuie pe:

“Invit alături de noi cadrul acestui proiect, toți medicii de obstetrică-ginecologie din cabinetele publice și private din regiunea Centru, pentru a deveni Centre de recoltare pentru femeile din grupul țintă incluse în screening. Conștientizarea importanței derulării unui program de screening într-o societate și implicarea tuturor factorilor care pot contribui la atingerea obiectivului propus este esențială pentru reușita unui astfel de proiect”, a arătat managerul de proiect din cadrul SCJU Târgu Mureș, dr. Cosmina Uzun, într-un comunicat de presă.

Potrivit managerului de proiect, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a lansat procedura de afiliere pentru Centrele de recoltare din regiunea Centru pentru implementarea proiectului “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin”.

Astfel, cabinetele medicale de obstetrică-ginecologie publice sau private, cabinete de asistență medicală primară, indiferent de forma de organizare a acestora, cabinete medicale de planificare familială din structura spitalelor, unități mobile autorizate în condițiile legii, deținute de unități sanitare/centre de obstetrică-ginecologie, indiferent de forma de organizare sau de ONG cu activitate reprezentativă în domeniu se pot afilia ca Centre de recoltare a materialului celular cervical.

Grupul țintă, persoanele care vor beneficia de programele de screening, se adresează celor cu vârsta cuprinsă între 30-64 ani (pentru femeile care beneficiază de testarea HPV) și între 24-29 ani pentru femeile care beneficiază de testarea Babeș-Papanicolau.

Persoanele private de libertate vor fi asociate locului unde își desfășoară detenția și nu din perspectiva adresei de domiciliu.

“Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului «Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru» (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș”, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: SCJU Targu Mures / Facebook.com

Lasă un comentariu