Declarația Gabrielei Ruse, înainte de barajul România - Ungaria din Cupa BJK: “Vor fi și mulți unguri, pentru că jucăm la Oradea!”

Distribuie pe:

Gabriela Ruse a făcut o declarație care ar putea să iște reacții diverse din partea comunității multietnice a județului Bihor.

Noua Sală Polivalentă din Oradea va găzdui, în zilele 11-12 noiembrie, barajul de Cupa Billie Jean King, dintre echipele României și Ungariei.

Echipa câștigătoare se va califica în play-off-ul decisiv prin care se va putea califica la turneul final din 2023.

Gabriela Ruse (25 de ani, 93 WTA) a făcut o declarație curioasă, cu câteva minute înainte de a lua avionul către Oradea. “Toate fetele sunt de vârsta mea, suntem toate la același nivel, deci vor fi meciuri grele, echilibrate. Cred că publicul ne va fi alături, vor fi și mulți unguri pentru că jucăm la Oradea, dar avem încredere”, a spus Gabriela Ruse, amuzând-o pe Jaqueline Cristian, cea mai bună prietenă a sa din tenisul românesc.

Vorbind despre absența Simonei Halep din echipa de Cupa Billie Jean King, Gabriela Ruse a comentat: “Ne va fi foarte greu fără Simona, nu am cuvinte pentru ce i se întâmplă. Sper să fie totul ok și să scăpăm de această situație neconfortabilă pentru toată lumea. Nu am vorbit cu ea, dar i-am transmis sănătate și putere”, a adăugat Gabriela Ruse, potrivit Digi Sport.

Căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Billie Jean King, Horia Tecău, le-a ales pe Ana Bogdan (46 WTA), Jaqueline Cristian (83 WTA), Gabriela Ruse (104 WTA), Anca Todoni (1.258 WTA) și Monica Niculescu (52 WTA, în proba de dublu) pentru a face parte din lotul care va disputa barajul cu Ungaria, din 11-12 noiembrie.

Ungaria se va prezenta la Oradea cu trei jucătoare de top 100 WTA, Anna Bondar (71 WTA), Panna Udvardy (83 WTA), Dalma Galfi (85 WTA), lot completat de Reka Luca Jani (111 WTA) și Natalia Szabanin (280 WTA).

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu