România, învinsă la scor de campioana olimpică Franța

Distribuie pe:

Naționala de handbal feminin a României a fost învinsă luni, la Skopje, de campioana olimpică Franța, scor 35-21 (17-11), în al doilea meci din grupa C a Campionatului European. Următorul meci va fi miercuri, cu Macedonia de Nord, pentru calificarea de pe locul 3 în grupele principale, pentru care au obținut deja “biletele” Franța și Olanda.

Principalele marca-toare pentru România au fost Neagu 5 goluri, Grozav 5, Lixăndroiu 4, iar de la Franța s-au remarcat Nze Minko 6 și Foppa 5 reușite, după o partidă în care tricolorele au rezistat în primele 25 de minute în fața campioanei olimpice en-titre, iar, după primele minute din repriza secundă, antrenorul Florentin Pera a decis să nu le mai trimită în teren pe Cristina Neagu și Crina Pintea, având în vedere diferența de scor. În cealaltă partidă de luni, din grupa C, Olanda - Macedonia de Nord, scor 30-15, iar în grupa D, Germania - Muntenegru 25-29.

În primul meci din grupa C, tricolorele au pierdut la limită cu Olanda, scor 28-29, și au 0 puncte. Franța și Olanda, neînvinse după două etape, cu 4 puncte, obțin calificarea în grupele principale, unde au ajuns de duminică și Norvegia (grupa A), respectiv Suedia (B). Din grupa D s-a calificat, după două etape, Muntenegru (4 puncte).

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu