Se redeschide centrul balnear de la Borsec

Distribuie pe:

Una dintre cele mai renumite baze de tratament, apreciată atât în țară, cât și în străinătate pentru proprietățile curative ale apelor sale, reintră în circuitul balnear, marcând, totodată, unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a stațiunii turistice Borsec din județul învecinat, Harghita: pe 15 decembrie, FONTANA Spa&Balneo Borsec își deschide porțile, au informat, luni, reprezentanții administrației publice harghitene, pe pagina de socializare.

Lucrările, începute în urmă cu 12 ani, sunt aproape finalizate, repornirea tratamentului balnear însemnând și relansarea turismului în zonă, prin amenajarea unei pârtii de schi, a unei piste de bob de vară și a altor facilități, rezultatul fiind “unul dintre cele mai frumoase centre wellness și de tratament din țară”, potrivit primarului orașului Borsec, Mik Jozsef.

 Alecsandru-Ionuț Blandu, managing partner la Kronstadt Hospitality Expert - reprezentantul firmei de consultanță -, a explicat că FONTANA este un concept care se bazează pe două mari pârghii: Fontana Well (spa si prevenție primară), și Fontana Health - (prevenție secundară și recuperare, implicând și consultație medicală). “Vorbim despre un spa complet cu terapii contemporane și tradiționale în scop terapeutic” - o experiență unică în România, cu terapii pe bază de plante și ierburi alpine în deplină concordanță cu natura înconjurătoare. Conceptul este bazat pe herbalism, folosind produse cu puterea naturii, puritatea acestora fiind evidențiată în primul rând de faptul că sunt foarte compatibile: uleiuri, ierburi alpine, tratamente exfoliante, săruri, uleiuri esențiale, baze cremă și nămoluri creează un meniu spa cu valențe terapeutice, în primul rând foarte eficient din punct de vedere al prevenției. Creăm vacanțe cu valoare adăugată pentru sănătate și pentru toate categoriile de vârstă. Natura înconjurătoare se reflectă în terapii și zona termală cu nămol terapeutic de sursă diversificată, fân alpin și ierburi medicinale fiind printre ingredientele de maximă eficiență. Fie pentru probleme articulare, dureri de spate, reumatism, tensiune după o plimbare montană sau după ski- întregul corp va beneficia de programele Fontana” - a precizat reprezentantul firmei Kronstadt Hospitality Expert. Punctele forte ale FONTANA sunt mixul de produse germane și românești, terapiile foarte elaborate cu scop terapeutic chiar și în tratamentele de relaxare, asigurate de terapeuți cu pregătire în balneo, fizio și kinetoterapie, echipamentele variate și performante.

Biletele de intrare vor fi între 50-100 de lei, în funcție de timpul petrecut în centru (3 ore, 6 ore sau bilete de o zi), iar copiii cu vârsta de până la 6 ani vor avea gratuitate.

Sursa foto: locuridinromania.ro

Centrul balnear cuprinde un centru spa și o bază de tratament, cu o suprafață de 2.900 metri pătrați și o capacitate de 1.000 persoane pe zi în sezonul de vară și 700 persoane în timpul iernii.

Acesta va oferi, în zona de spa, piscine interioare și exterioare, saună finlandeză, infra-saună și saună cu aburi, iar în zona balneo vor fi posibilități diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaje sau terapie cu apă minerală caldă și rece.

Borsecul, menționează sursa citată, este situat la o altitudine cuprinsă între 850-930 m, la interferența munților Giurgeului, Bistriței și Călimani, fiind tranzitat de DN15, drum care leagă Transilvania de Moldova. Cea mai apropiată magistrală feroviară este în orașul Toplița, la 27 km, iar cele mai apropiate aeroporturi sunt în orașele: Târgu Mureș, la 141 km, Cluj-Napoca, la 191 km, Bacău, la 190 km, Iași, 200 km.

Microclimatul deosebit cu variații mici de temperatură și aer de o puritate deosebită, bogată în ozon, cu o floră și faună subalpină variată, au contribuit ca depresiunea să devină una dintre cele mai agreate și căutate destinații din România, fie în băile cu apă minerală, fie pe pârtia de schi.

Apa minerală și microclimatul au contribuit la dezvoltarea turismului balnear.

Cea mai mare bogăție a Borsecului sunt numeroasele izvoare de apă minerală. Denumirea de “Regina Apelor minerale” a fost atribuită de împăratul Austriei, Franz Josif.

Dezvoltarea localității se leagă de numele cetățenilor austrieci, Günther și Zimmethausen, care, în 1806, au luat în arendă terenul și au construit prima fabrică de îmbuteliere a apei minerale, cu o continuitate de 210 ani. Premiile obținute la diverse târguri internaționale sunt expuse la Muzeul Apelor Minerale, unde se regăsesc și alte documente, obiecte despre istoria acestor ape.

Foto sus - Benkes Zsolt

Ileana Sandu

Lasă un comentariu