La Sovata, fonduri pentru consolidarea seismică și eficientizarea energetică a clădirilor

Distribuie pe:

Zilele trecute, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă și a Céline Gauer, director general al SG RECOVER din cadrul Comisiei Europene, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a semnat 12 noi contracte finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de peste 1,4 miliarde de lei. Con-tractele încheiate vizează renovarea energetică și consolidarea seismică a unor clădiri publice și rezidențiale. Valoarea totală a acestora este de 1.402.767.238,52 lei. Sumele au fost acordate pentru renovarea energetică moderată a 78 de blocuri de locuințe pentru comunități expuse riscului de sărăcie și excluziune socială (București), renovarea integrată a 30 de blocuri de locuințe (Buzău), renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale (orașul Podu Iloaiei, jud. Iași), renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale (orașul Oravița, jud. Caraș Severin), creșterea eficienței energetice la locuințele colective (municipiul Caracal, jud. Olt), îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor de locuințe (Bistrița), renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a maternității Bucur din municipiul București), reabilitarea termică pentru creșterea eficienței energetice (la Spitalul județean de urgență Slatina), creșterea eficienței energetice (la Colegiului Tehnic ,,Gheorghe Cartianu” din municipiul Piatra Neamț), creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe (municipiul Cluj-Napoca) și renovarea energetică a unor clădiri rezidențiale (municipiul Craiova).

Printre beneficiarii fondurilor se numără și orașul Sovata, din județul Mureș, al cărui contract vizează renovarea energetică a două blocuri de locuințe, pentru tranziția către un fond construit rezilient și verde - 6.748.430,98 lei.

Aceste contracte se alătură celorlalte 81 semnate până în prezent pentru eficientizarea energetică și reabilitarea unor clădiri, prin PNRR, celor 15 contracte pentru elaborarea unor planuri de amenajare a teritoriului, respectiv celor 119 contracte de finanțare semnate pentru construcția unor creșe noi și eficiente energetic, informează Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

L.B.

Lasă un comentariu