Proiect comun al consiliilor județene Mureș și Sibiu, DJ 106 Agnita - Sighișoara, inaugurat ieri

Distribuie pe:

În curând va fi inaugurat și drumul Ungheni-Târnăveni

Proiectul comun al Consiliului Județean Mureș și Consiliului Județean Sibiu privind lucrările de reabilitare a DJ 106 Agnita - Sighișoara au ajuns la bun sfârșit. Ieri a avut loc inaugurarea acestui tronson de drum, cu o lungime de 37 de kilometri, cu această ocazie fiind organizată o confe-rință de presă comună susținută de președinții celor două consilii județene (Daniela Cimpean - CJ Sibiu și Péter Ferenc - CJ Mureș) chiar la limita dintre județele Sibiu și Mureș. Din lungimea totală a DJ 106 reabilitată, 21,6 km se află pe raza județului Sibiu iar 15,6 km pe raza județului Mureș. La conferința de presă au fost prezenți și primarii localităților care sunt tranzitate de acest drum proaspăt modernizat. Printre aceștia s-a aflat și primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu. CJ Sibiu a fost liderul acestui parteneriat.

Investiția, în valoare de 118.625.483,97 lei (din care asistența financiară nerambursabilă: 115.612.067,94 lei, iar contribuția beneficiarului: 3.013.416,03 lei) a fost finanțată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiție 6.1 - Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale. Constructorul a fost societatea Geiger Transilvania.

Conform președintelui CJ Sibiu, traficul pe acest drum va crește cu cel puțin 30%, sibienii preferând această variantă pentru a călători înspre Sighișoara. De asemenea a crescut și gradul de siguranță rutieră. Cu această ocazie au fost construite și alveole pentru cele 14 stații de autobuz modernizate odată cu realizarea acestei investiții. De asemenea au fost plantați 1.500 de arbori pe marginea acestui drum.

Președintele CJ Mureș a vorbit și despre celelalte drumuri de legătură de la limita județului Mureș, înspre Harghita, Alba sau Sibiu. Acesta a spus ca le-a dat o mare importanță odată cu preluarea primului său mandat, când le-a găsit în paragină. Péter Ferenc a vorbit despre podurile care au fost construite pe acest drum, subliniind însă că drumul în sine este un pod de legătură între comunitățile din Sibiu și Mureș. “Ambele județe au valori turistice și culturale extraordinare și suntem pe primele locuri în țară dacă ne gândim la numărul de cazări sau la contribuția turismului în PIB. Este o colaborare care poate fi dată exemplu în toată țara”, a spus președintele CJ Mureș. Acesta le-a mulțumit constructorilor și a declarat că este mulțumit că licitația la lotul autostrăzii A3 Chețani - Câmpia Turzii a fost câștigat de asocierea Geiger - Strabag, aceasta fiind o garanție că va fi gata la timp.

Péter Ferenc a anunțat că “vom preda și celălalt drum din POR Ungheni - Târnăveni, proiect de peste 100 de milioane de lei”.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu