Elevi români de top mondial

Distribuie pe:

România a fost gazda primei ediții a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, desfășurată la Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava), în perioada 31 octombrie - 7 noiembrie 2022.

Zece elevi olimpici din lotul țării noastre au obținut rezultate remarcabile: 5 medalii de aur, 3 medalii de argint și două medalii de bronz.

Olimpiada a fost organizată, în colaborare, de Ministerul Educației (prin Inspectoratul Școlar Județean Suceava), Primăria Câmpulung Moldovenesc, Universi-tatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, Colegiul Silvic “Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc și Societatea Științifică “Cygnus”.

În cadrul competiției, concurenții au susținut două probe: o probă teoretică și o probă observațională, structurată în alte trei subprobe: proba de Planetariu, proba hărții mute și proba de noapte (cu instrumente observaționale).

Competiția a reunit echipe cu prezență fizică din 8 țări (Thailanda, Columbia, Cehia, Grecia, Nepal, Republica Moldova, Ucraina și România), respectiv o echipă din Canada, în sistem online, informează Ministerul Educației. (sursa și foto - edu.ro) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu