VÂNZAREA CARTELELOR PREPAY DOAR CU BULETINUL, AMÂNATĂ!

Distribuie pe:

În ultima ședință din anul 2019 (30 decembrie), Guvernul a decis, prin ordonanță de urgență, amânarea cu 3 luni a obligației operatorilor serviciilor de telefonie mobilă de a vinde cartele prepay doar cu buletinul, începând cu 1 ianuarie 2020.

Potrivit Guvernului, motivele pentru care vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul a fost amânată până în 31 martie 2020 sunt dificultățile legate de colectarea datelor personale. “Schimbările multiple pe care operatorii de telefonie mobilă și partenerii acestora ar fi trebuit să le implementeze, până la 1 ianuarie 2020, pentru colectarea datelor celor care cumpără cartele telefonice preplătite, sunt motivele pentru care Guvernul a decis, prin ordonanță de urgență, amânarea cu 3 luni a acestei obligații.

Neadoptarea acestor măsuri ar fi condus, începând cu data de 1 ianuarie 2020, la imposibilitatea furnizării serviciilor de telefonie mobilă”, se arată în OUG nr. 89/30 decembrie 2019, publicată în Monitorul Oficial, din 31 decembrie 2019.

“Având în vedere complexitatea elementelor de natură tehnică și a multitudinii de proceduri operaționale ce trebuie elaborate și implementate corespunzător la nivelul operatorilor sau al partenerilor acestora, necesitatea derulării unor programe de instruire a personalului tehnic și administrativ pentru gestionarea noilor situații care pot apărea în noul context, necesitatea alinierii sistemelor proprii ale operatorilor cu cele ale partenerilor acestora, precum și aspectele de ordin practic, constând în modificările de natură tehnică, ce includ dezvoltarea ori modificarea aplicațiilor informatice proprii ori achiziția de noi aplicații informatice și integrarea acestora cu sistemele proprii, pe care furnizorii ar fi trebuit să le finalizeze până la data de 1 ianuarie 2020, pentru evitarea unor blocaje în ceea ce privește îndeplinirea obligațiilor privind furnizarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile, ținând cont de situația obiectivă creată de instituirea la nivel de lege a datei de la care devine obligatorie punerea în aplicare a acestor obligații și de faptul că modificarea acestui termen nu se poate realiza decât printr-un act normativ de același nivel, adoptăm prezentul act normativ, prin care amânăm acest termen până cel târziu la data de 31 martie 2020”, mai explică Guvernul. (L.P.)

 

 

Lasă un comentariu