Continuă scandalurile înaintea Cupei Mondiale. Reacția autorităților germane după declarația ambasadorului Salman despre homosexualitate

Distribuie pe:

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, care se ocupă și de domeniul sportului, a criticat declarațiile ambasadorului Cupei Mondiale 2022 din Qatar, Khalid Salman, care a afirmat că homosexualitatea este o “problemă psihică”.

“Asemenea declarații sunt oribile”, a declarat Nancy Faeser într-o conferință de presă, spunând totuși că încă mai are încredere în garanțiile de securitate pentru spectatorii Cupei Mondiale 2022, obținute de la prim-ministrul Qatarului în recenta călătorie în țară.

Khalid Salman, responsabil cu promovarea evenimentului, a fost intervievat de postul public german ZDF.

“În timpul Cupei Mondiale se vor întâmpla foarte multe lucruri aici, în țară. Să vorbim despre homosexuali”, a spus Khalid Salman, fost internațional qatarian. “Cel mai important este că toată lumea va accepta că ei vin aici, dar vor trebui să accepte regulile noastre. Homosexualitatea este interzisă, pentru că este o problemă psihică”, a spus Salman, înainte de a fi întrerupt de un ofițer de presă. Ministrul Faeser a afirmat însă că a rămas încrezător în garanțiile de securitate pentru spectatorii Cupei Mondiale 2022, obținute de la prim-ministrul Qatarului. “Am aceste garanții, nu am indicii de la el că s-a schimbat ceva”, a spus Nancy Faeser.

Ea a asigurat că a obținut, “în premieră”, “garanții de securitate” pentru toți spectatorii de la Cupa Mondială, inclusiv vizitatorii LGBT+, într-o țară în care relațiile sexuale între persoane de același sex sunt incriminate. “Toți oamenii, indiferent de unde vin, pe cine iubesc și în ce cred, trebuie să fie în siguranță la Mondial. Fiecare fan trebuie să se poată simți liber și să se miște în deplină siguranță. Prim-ministrul mi-a dat această garanție de securitate”, a adăugat ea.

Deși era prevăzut inițial s-o însoțească pe doamna Faeser la Doha, comisarul guvernului german pentru drepturile omului, Luise Amtsberg, și-a anulat în cele din urmă călătoria în ajunul plecării. Această vizită a avut loc la câteva zile după ce afirmații ale lui Nancy Faeser au provocat o furtună diplomatică, ce a dus la convocarea ambasadorului german la Doha.

TOP repere ale etapei 8 din Liga 1 Feminin la fotbal. ACS Târgu Mureș învinsă de Banat Girls

Liga 1 Feminin la fotbal a programat în weekend-ul care a trecut jocurile etapei 8, ultima înaintea pauzei competiționale cauzată de acțiunea lotului de senioare. CSM Alexandria continuă forma bună din ultimele etape, iar cu victoria din această rundă, contra fetelor de la Galați, urcă până pe locul 4 în clasamentul Ligii 1. Carmen București s-a impus categoric în jocul cu Vasas Femina, jucătoarea meciului fiind Bianca Sandu, autoare a unui hattrick. Politehnica Timișoara și Universitatea Cluj și-au îndeplinit rolul de favorite și în această etapă, impunându-se fără probleme în partidele cu Fair Play București, respectiv FK Csikszereda.

S-au marcat 27 goluri în etapa cu numărul 8 din Liga 1 Feminin.

Rezultate: AFC Universitatea Galați – CSM Alexandria 0-3, ACS Banat Girls - ACS Târgu Mureș 1898 4-1, ACS Fotbal Feminin Baia Mare - ACS Piroș Security Arad 2-0, AS CS Carmen București 1937 - ACS Vasas Femina FC 8-0, Politehnica Timișoara - AFC Fair Play Joc Cinstit București 6-0, AS FC Universitatea Cluj - AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 3-0.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu