Oamenii încep să îmbătrânească la 42 de ani...

Distribuie pe:

Un sondaj realizat în Statele Unite ale Americii de OnePoll pentru Found și citat de mediafax.ro a stabilit că americanul mediu începe să observe semnele îmbătrânirii în pragul celui de-al 42-lea an de viață, în timp ce vârsta la care se simte în culmea sănătății este de 34 de ani.

“La sondaj au participat 2.000 de americani din eșantioane reprezentative ale generațiilor Z, Millennials, X și Baby Boomers. 15% dintre respondenți au declarat că și-au dat seama că îmbătrânesc înainte de vârsta de 35 de ani.

Interviurile au relevat ca simptome ale îmbătrânirii durerile articulare (39%), apariția unor afecțiuni cronice precum hipertensiunea sau diabetul (37%), încetinirea metabolismului (35%) sau acumularea de greutate (30%).

Deși înaintarea în vârstă este inevitabilă, schimbările sănătoase în stilul de viață reprezintă o măsură preventivă care poate contribui la atenuarea problemelor legate de vârstă, cum ar fi creșterea în greutate și afecțiunile cronice.

În ultimii 100 de ani, aproape că ne-am dublat speranța de viață, așa că este esențial să fim proactivi în ceea ce privește prelungirea duratei vieții sănătoase.

Sondajul mai arată că, deși respondenții încep să observe că trebuie să facă schimbări în rutina lor de sănătate și bunăstare în jurul vârstei de 39 de ani, 21% dintre ei neagă faptul că organismul lor îmbătrânește.

Dintre cei care aleg să facă schimbări prin exerciții fizice regulate și o alimentație mai bună, 61% amână efectuarea schimbărilor timp de 3-6 ani, iar 29% până la 2 ani”, afirmă realizatorii studiului. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu