La Spitalul Municipal din Sighișoara - Un nou Computer - Tomograf performant

Distribuie pe:

Managerul Spitalului Municipal Sighișoara, dr. Tanaszi Sarolta, a anunțat, miercuri, că noul Computer-Tomograf (CT) performant, care a fost achiziționat din fonduri nerambursabile, a devenit funcțional și oferă posibilitatea de a efectua inclusiv ANGIO-CT, o premieră pentru unitatea spitalicească.

“Noul Computer-Tomograf, performant, achiziționat prin fonduri nerambursabile, este funcțional și oferă posibilitatea de a efectua și ANGIO-CT. Este un avantaj pentru pacienții noștri, examinările CT sunt mult mai performante și eficiente, de o calitate superioară, acest lucru dând posibilitatea celor care au nevoie de astfel de examinări să nu se deplaseze în alte localități pentru investigații pe viitor (...) O noutate este faptul că se poate efectua și ANGIO-CT, acest lucru nefiind posibil în trecut, fiind o premieră pentru spitalul nostru. Totodată, ANGIO-CT de Cord se dorește a se include ca și serviciu suplimentar, după efectuarea trainingului personalului de specialitate, la începutul anului următor, aceștia fiind dornici să ofere pacienților cât mai multe avantaje”, a arătat dr. Tanaszi Sarolta, pe pagina de Facebook a Spitalului Municipal Sighișoara.

Examinările se pot efectua atât contra cost, cât și cu bilete de trimitere, emise de către medici specialiști.

Potrivit managerului Tanaszi Sarolta, investigațiile de ANGIO-CT, altele decât cele de cord, se pot solicita contra cost momentan, dar serviciul va putea fi inclus în viitor în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate și va fi posibilă astfel efectuarea examinării și cu bilet de trimitere emis de medicul specialist.

Lasă un comentariu