Evenimente cultural-religioase în Parohia Ortodoxă Valea Izvoarelor cu Filia Șomoștelnic

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, în perioada 6-8 noiembrie, în parohia Valea Izvoarelor cu Filia Șomoștelnic au avut loc mai multe evenimente cultural- religioase prilejuite de cinstirea “Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”, ocrotitori ai celor două locașuri de cult parohiale. Aceste momente de bucurie duhovnicească s-au dovedit a fi o sărbătoare continuă a comuniunii credinței și frumuseții tradițiilor românești, la care au participat numeroși credincioși. Datorită faptului că ambele biserici poartă același hram, pomenirea sfinților arhangheli a fost cinstită într-un mod deosebit în data de 6, respectiv 8 noiembrie 2022.

În duminica din 6 noiembrie, la biserica din Valea Izvoarelor s-a săvârșit, de la ora 9.00, Acatistul Sfinților Arhangheli, iar de la ora 9.45, Sfânta Liturghie, la care au participat în mod exemplar tineri și vârstnici ai parohiei. După oficierea sfintelor slujbe a fost susținut un recital de pricesne de către artiștii mureșeni: Bianca Dan, Dorina Oprea, Alexandra Togănel, Georgiana Moldovan și Alin Ioan Pop.

În ziua praznicului din 8 noiembrie, la biserica din Filia Șomoștelnic s-a săvârșit de dimineață Utrenia și Sfânta Liturghie. De la ora 16.00 s-a slujit în sobor de preoți Taina Sfântului Maslu, iar credincioșii au avut șansa de a participa într-un număr exemplar la sărbătoarea de pomenire a patronilor spirituali ai bisericii. După finalul Sfintei Taine a Maslului a urmat un recital de pricesne susținut de către artiștii: Carina Avram, Angel Avram și Alin Ioan Pop.

La finalul momentelor artistice ale ambelor zile amintite mai sus a avut loc agapă frățească.

Bucuria duhovnicească a acestor zile de prăznuire nădăjduim să fie un imbold spre a păstra cu mult entuziasm darurile revărsate în inimile noastre de către sfinții arhangheli ocrotitori. Cu nădejdea că vom mai avea parte de astfel de momente înălțătoare, ne rugăm Arhiereului Ceresc și tuturor cereștilor puteri să ne ocrotească mereu.

Preot paroh Emil-Ioan Moldovan

Lasă un comentariu