Bucuriile toamnei

Distribuie pe:

Toamna - anotimpul care ne învață că schimbarea poate fi minunată. Este anotimpul în care dăm mulțumire Bunului Dumnezeu pentru roadele bogate pe care ni le-a așezat pe masă. Ce toamnă delicioasă! O altă toamnă, o altă pagină întoarsă…

Pe 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este ultima mare sărbătoare a sfinților înainte de începerea Postului Crăciunului, odată cu ei, toți îngerii sunt considerați în tradiția populară păzitorii oamenilor de la naștere și până la moarte.

Elevii clasei a VI-a A, îndrumați de prof. dirig. Gabriela Buta, de la Școala Gimnazială “Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureș, au pregătit o activitate dedicată toamnei, întrecându-se în bunătăți culinare din cămara proprie și au susținut un recital artistic din creațiile proprii și din poeziile lui G. Coșbuc, G. Topârceanu, G. Bacovia, N. Stănescu și M. Eminescu.

Invitații la activitate au fost așteptați cu un colac autentic românesc: dl primar Sofalvi Szabolcs Sandor, doamnele director prof. Csiki Angela, prof. Frenț Laura, prof. Stremțan Lidia, dna bibliotecară Ruța Mirela. La finalul manifestării, elevii au fost premiați cu diplome de merit pentru creativitate și talentul culinar de care au dat dovadă.

“Toamna”, de Otilia Cazimir: “Trece vântul prin copacii goi/ Și zvârle cu castane-n noi/ Dar în liniștea din umbra lui,/ Nu-i răspunde glasul nimănui/ Doar o frunză-a mai foșnit, departe/ Ca o filă-ntoarsă dintr-o carte.”

Prof. Gabriela Buta

Lasă un comentariu