Începând de ieri: Românii cu venituri foarte mici primesc câte 24 kg de alimente

Distribuie pe:

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat că în pachet sunt cuprinse de la 5 kg de făină, până la 4 kg de mălai, 4 litri de ulei, 4 kilograme de orez, conserve de carne de porc, vită, pateu, gem și compoturi.

“Valoarea pe care o avem pentru un pachet și pe care am achitat-o este cu pre-țul ajustat de 190 de lei. Dacă aceste alimente ar trebui cumpărate de la raft astăzi, ar trebui să plătească 260 de lei, deci iată ce înseamnă o achiziție de alimente în regim centralizat.

Am realizat această economie de cheltuială, dar și sprijinul pentru industria alimentară pentru că tot ce ați văzut aici, marea majoritate, cu excepția orezului, sunt produse românești”, a declarat Marcel Boloș, potrivit Agerpres.

Ministrul a subliniat că în România sunt 1.188.000 de cazuri de oameni care sunt în pragul de extremă sărăcie.

“Avem 1.188.000 de cazuri, deci oameni care sunt în pragul de extremă sărăcie și pe care criza i-a afectat nu numai din punctul de vedere al prețului la utilități și la bunurile de consum, iar pentru ei acest pachet de alimente este binevenit, întrucât le compensează o parte din cheltuielile pe care le au pentru traiul zilnic”, a spus Boloș.

Nivelul venitului minim garantat de la 1 martie 2022 este:

* pentru persoana singură - 149 lei;

* pentru familia compusă din 2 persoane - 269 lei;

* pentru familia compusă din 3 persoane - 376 lei;

* pentru familia compusă din 4 persoane - 465 lei;

* pentru familia compusă din 5 persoane - 554 lei.

Lasă un comentariu