Plafoanele pentru consumatorii casnici rămân neschimbate - și anume 0,68 lei/kWh și 0,80 lei/kWh

Distribuie pe:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în coaliția de guvernare s-a decis, referitor la măsurile privind prețurile la energie, ca plafoanele pentru consumatorii casnici să rămână neschimbate - și anume 0,68 lei/kWh și 0,80 lei/kWh.

“Prețul energiei rămâne la 0,68, până la 255 kW a rămas în continuare 0,8, nu s-a modificat.

A rămas 1 leu în continuare pentru IMM-uri, unde o să mai venim cu amendamente în Parlament, o să venim cu bisericile, cu familii monoparentale, cu cei care au de la trei copii în sus, pe declarații pe propria răspundere, cum e normal, nu trebuie toată lumea să facă declarații sau să justifice, și cu cei care au nevoie de aparate medicale, un consum mai mare de energie. Tot ce a scăpat la un moment dat din ordonanță, plus serviciile publice, companiile de apă, tramvaie, metrou”, a spus Ciolacu intr-o emisiune televizată, preluată de Agerpres.

El a adăugat că statul are datoria de a compensa eventualele pierderi ale companiilor și nu “de a compensa băieții deștepți din energie”.

“Nu poți să compensezi venituri excepționale. Dacă un business a avut un profit de 3% în ultimii 10 ani, iar într-un an vii cu un profit de 300%, e un venit excepțional. Trebuie să vină statul român, în acest moment, cu o reglementare clară, pe o perioadă limitată. Ai un mecanism, când se mai întâmplă așa ceva, automat se apelează la acel mecanism, ca să nu mai fie aceste decizii luate pe bucăți. În momentul acesta s-a găsit acest mecanism convenit și cu companiile”, a menționat liderul PSD.

Lasă un comentariu