La Brâncovenești și Țigmandru - Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin

Distribuie pe:

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin este prezentă, în perioada 10-14 noiembrie, în localitățile Brâncovenești și Țigmandru.

Femeile din grupul țintă 24-64 de ani sunt invitate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeș-Papanicolaou și HPV, program dedicat promovării prevenirii și depistării precoce a acestei boli.

Ieri, 10 noiembrie, caravana a fost prezentă la Brâncovenești, iar luni, 14 noiembrie, începând cu ora 9, activitatea de screening se va desfășura la Țigmandru, la terenul de fotbal din localitate.

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate, iar înscrierile pentru testare se pot face la medicii de familie.

Concomitent cu caravana mobilă au loc acțiuni de informare-educare-conștientizare, cu scopul de a atrage atenția femeilor asupra importanței testării, a depistării precoce a cancerului de col uterin, fiind îndrumate spre controale medicale regulate.

“Ca medic, recomand femeilor din grupul țintă din cele două localități mureșene, dar și din împrejurimi, să profite de această oportunitate, de faptul că medicul specialist vine în localitatea lor să le ofere servicii medicale. Dedicați 5 minute vizitei la medicul ginecolog pentru testare Babeș-Papanicolaou și HPV și acest lucru vă poate feri de neplăceri și chiar vă poate salva viața”, a declarat dr. Cosmina Cristina UZUN, Manager Proiect. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu