Trista poveste de viață a Mariei Callas, spusă prin intermediul Angelinei Jolie

Distribuie pe:

Angelina Jolie acceptă provocarea vieții ei: aceea de a o interpreta pe diva Maria Callas. Actrița duce provocarea până la capăt și nu exclude să și cânte în filmul despre destinul tragic al uneia dintre cele mai mari soprane ale secolului 20.

Pablo Larraín este regizorul care readuce la viață divele de odinoară. După ce a imaginat-o pe Jackie Kennedy în fimul omonim din 2016 cu Natalie Portman în rolul principal și după ce a distribuit-o pe Kristen Stewart în Prințesa Diana, în drama “Spencer”, lansată anul trecut, de data aceasta artistul chilian o va reda pe ecrane pe La Divina Maria Callas.

Pe cântăreața de operă americană de origine greacă o va interpreta nimeni alta decât Angelina Jolie.

Maria Callas a fost descrisă la un moment dat ca fiind “Biblia Operei”, de către Leonard Bernstein, și a fost considerată cea mare interpretă de operă a secolului 20, iar reprezentațiile ei de la Opera Scala din Milano, din operele lui Bellini și Rossini și de la Covent Garden, Marea Britanie, din “Tosca”, au rămas în istorie.

Talentul unic al Mariei Callas a fost adesea umbrit, din păcate, de dramele din viața ei personală, iar diva s-a descris pe sine cel mai bine la un moment dat: “Oriunde mă duc, mă însoțește haosul”. După o copilărie dificilă și după un prim mariaj dezastruos cu magnatul Giovanni Battista Meneghini, pe care artista l-a acuzat de furt din propriile ei bunuri, Callas a început o aventură care s-a întins pe zeci de ani cu armatorul grec Aristotel Onassis, care a părăsit-o, într-un final, și s-a căsătorit cu Jackie Kennedy. După ce s-a înstrăinat de familia ei (diva a povestit la un moment dat că mama ei mai degrabă s-ar fi aruncat de la etaj decât să-i ofere bani), soprana a fost implicată și într-o răfuială surdă cu rivala ei de la Opera Scala, Renata Tebaldi. Odată, Callas a declarat la un interviu că, dacă li s-ar compara vocile, ar fi ca și cum ai compara șampania cu Coca-Cola.

Ca mai în toate filmele lui Larraín, producția despre Maria Callas se va concentra pe o anumită perioadă din viața sopranei: ultimele ei zile de la Paris, din anii 70, înainte ca aceasta să moară din cauza unui atac de cord, la vârsta de 53 de ani.

Scenariul filmului va fi scris de Steven Knight, cel care a semnat și scriptul din “Spencer”, și nu se știe încă dacă Angelina Jolie chiar va cânta în biografia ecranizată. Presa internațională scrie că actrița nu a respins ideea și că ar accepta provocarea. “Iau foarte în serios interpretarea și redarea vieții și moștenirii Mariei. Voi da tot ceea ce am mai bun în mine pentru a mă ridica la nivelul așteptărilor. Pablo Larraín este un regizor pe care l-am admirat dintotdeauna”, a declarat Angelina Jolie.

Cât despre regizor, acesta a declarat: “Să am șansa de a combina două dintre cele mai mari pasiuni de-ale mele, cinematografia și opera, este ceva la care am visat dintotdeauna”, a spus Larraín.

Monica Cismaru (A List Magazine)

Foto: Hepta

Maria Callas, Angelina Jolie

Lasă un comentariu